Hjernerystelser: 29 NHL-pensionister sagsøger ligaen

29 tidligere spillere fra verdens bedste ishockeyliga, NHL, kræver erstatning af ligaen. Hjernerystelser stoppede spillernes karriere

Greg Adams (til højre) er en af de 29 spillere, der har lagt sag an mod ishockeyligaen NHL, fordi han og de andre spillere lider af mén som følge af en række hjernerystelser. (Foto: Associated Press/Bill Janscha)
Greg Adams (til højre) er en af de 29 spillere, der har lagt sag an mod ishockeyligaen NHL, fordi han og de andre spillere lider af mén som følge af en række hjernerystelser. (Foto: Associated Press/Bill Janscha)

Med hårde hits og høje stavføringer, kan det være voldsomt at spille ishockey. Det har 29 tidligere spillere fra verdens bedste ishockeyliga, National Hockey League (NHL), måtte sande. Hjernerystelser har været årsag til, at de alle måtte stoppe med at spille.

Og nu må nogen betale for deres mén, mener spillerne. Derfor sagsøgte de i samlet flok NHL for få dage siden, da de indleverede et søgsmål ved retten i Minnesosta. Det skriver The Hockey News.

Samme medie skriver, at den direkte årsag til sagsanlægget er, at spillerne mener, at NHL ikke gjorde nok for at beskytte dem mod følgerne af traumatiske hovedskader som hjernerystelser.

TV: Se det danske bidrag til New York-målfest

Advokaten, som repræsenterer den store gruppe hockeypensionister, forklarer, hvad spillerne blev udsat for i deres hockeyaktive år.

- Spillerne modtog gentagende slag mod hovedet og gik direkte ud på isen igen og fik nye hjernerystelser i kampene efter og blev aldrig helt friske igen, siger forsvarer Howard Silber til New York Post.

Silber siger samtidig, at en af spillerne har så store mentale problemer, at han har mistet kørekortet og ikke længere kan klare sig på egen hånd. Og det skulle hjernerystelser angiveligt være skyld i.

Advokaten medgiver dog, at kendskabet til hjernerystelser i 70'erne og 80'erne, hvor flere af spillerne var i deres aktive år, ikke var så stort. Men det ændrer ikke på, at spillerne mener, at NHL havde et ansvar for at hjælpe dem bedre, når de var kommet til skade og fik fysiske og mentale mén.

Frans Nielsen-scoring sender Islanders mod ny triumf

I gruppen af de 29 spillere, som har sagsøgt NHL, befinder canadiske Robert 'Butch' Goring. Han er tidligere tidligere Stanley Cup-mester med danske Frans Nielsens nuværende klub, New York Islanders.

Nu 65-årige Goring var kendt for at modtage mange hits mod den hjelm, han spillede med, siden han var 12.

Den tidligere NHL-profil, Steve Montador, er beviset på, at ishockey ikke kan være en uhyggeligt farlig sport. Han døde søndag bare 35 år gammel som følge sine hjernerystelser.

Mens Montador levede, talte han i et åbent interview med CNN om depressioner og angst, som hjernerystelserne medførte. Det skriver norske VG.

Ifølge New York Post har problemerne med hjernerystelser i amerikanske sportsgrene været så stort et tema, at mere end 4000 amerikanske footballspillere har sagsøgt National Football League (NFL).

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter