Hockey-helt afslører sejrsrus: Holdkammerat gik amok på restaurant

Billetten til kvartfinalen er prikken over i'et på et rigtig godt gruppespil, siger Morten Green

Morten Green har selv et enormt temperament. Men da Tjekkiet slog Schweiz, var det navnebror Madsen, der gik amok i jubel-ekstase. (Foto: Jan Korsgaard)
Morten Green har selv et enormt temperament. Men da Tjekkiet slog Schweiz, var det navnebror Madsen, der gik amok i jubel-ekstase. (Foto: Jan Korsgaard)

Kvalifikationen til kvartfinalen er kulminationen på et VM, hvor det meste er gået helt efter planen for det danske ishockeylandshold.

Sådan lyder reaktionen fra den danske kaptajn, Morten Green, kort efter at Tjekkiet med en 5-4-sejr over Schweiz endegyldigt har banet vejen for danskerne.

- Det er dejligt og fortjent. Det var prikken over i'et på et rigtig godt gruppespil.

- Alt er gået efter bogen. Vi startede med at slå Norge. Engang tabte vi til dem, lige meget hvad vi gjorde. Nu er vi kommet ind i en tankegang om, at vi sagtens kan slå dem. Og så har der været enorm god stemning gennem hele VM, siger Morten Green.

Ligesom en stribe af sine holdkammerater havde han ikke lyst til at se den kamp, der afgjorde Danmarks VM-skæbne.

Nikolaj Ehlers under landskampen mellem Danmark og Norge 21. april 2016. (Foto: Jan Korsgaard/Polfoto) Ishockey Dansk ishockeykomet klar til at forlænge sæsonen

Sammen med Morten Madsen og flere andre spillere slog Green tiden ihjel på en restaurant i Moskva, mens tjekkerne og schweizerne sloges på isen i skøjtehallen.

- Vi ville egentlig bare følge kampen på livescore, men Morten Madsen forsøgte at streame den på sin telefon. Han var rimelig stresset.

- Det er sidste gang, jeg skal se en ishockeykamp sammen med ham. Han gik fuldstændig amok på restauranten, da Tjekkiet scorede til 4-2, lyder det fra Morten Green.

Den 35-årige forward har om nogen taget sin tørn for at bringe ishockeylandsholdet frem i verdenseliten.

Green er i gang med sit 18. VM og har i to år bygget ovenpå rekorden for flest landskampe.

- Jeg spiller hvert VM, som om det er mit sidste. Man ved aldrig, hvor længe kroppen holder, og hvor længe der er brug for mig.

- Det her er fedt, for det er sammen med nogle af mine bedste kammerater, og jeg er lykkelig for at vi får denne oplevelse sammen, siger Morten Green.

Tjekkiet vandt en målrig kamp mod Schweiz, og Danmark er dermed klar til kvartfinalerne ved VM. (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey Tjekkiet slår Schweiz og sender Danmark i kvartfinalen

0 kommentarer
Vis kommentarer