Hylder dansk mirakel: Han er den største nogensinde

Frans Nielsen er blevet valgt til NHL's All Star-kamp, og den danske pioner må betegnes som den største danske ishockeyspiller i historien

Udover NHL-karrieren så har Frans Nielsen også optrådt på landsholdet. Her jubler han i den sensationelle sejr over Finland tilbage i 2010.
Udover NHL-karrieren så har Frans Nielsen også optrådt på landsholdet. Her jubler han i den sensationelle sejr over Finland tilbage i 2010.

Det giver ikke nogen mening, men alligevel er det lykkedes for en dansk ishockeyspiller at klemme sig ind i det allerfineste selskab, nemlig NHL's All Star-kamp. Her er de største spillere samlet for at dyste mod hinanden, og den eksklusive klub er Frans Nielsen nu en del af.

Et decideret dansk is-mirakel.

- Det er ikke rationelt, at et lille land som Danmark, der kun har 26 ishockey haller, har en spiller med i All Star-kampen. Det er en exceptionel bedrift, siger Jimmy Bøjgaard, der kommenterer ishockey for TV2 Sport.

Herning-drengen Frans Nielsen debuterede for New York Islanders for ti år siden og har siden udviklet sig til en stor profil, der nyder stor respekt blandt kollegerne. Han er blandt andet kendt for aldrig at spille en dårlig kamp, og det er en af grundene til, at han nu er blevet udtaget til All Star-holdet for Atlantic Division.

- Det er jo helt sindssygt. Den lille gruppe er altså bare toppen af toppen. Han bliver hyldet, fordi han efterhånden er en fast institution i ligaen, og det fortjener han, siger Kim Staal, der har spillet på landsholdet med NHL-stjernen.

Staal, Nielsen og Michael Madsen tilbage i 2005 (Foto: Nicolai Svane)
Staal, Nielsen og Michael Madsen tilbage i 2005 (Foto: Nicolai Svane)
 

En episode presser sig på hos Staal, for da Nielsen var kommet til USA i midten af 00'erne, så var han nemlig også derovre. De to danskere besluttede sig for at mødes og bruge lidt dage sammen.

- Der var All Star-weekend, og det var stort set det eneste tidspunkt midt på sæsonen, hvor man kunne få lidt fri, så der brugte vi en del tid sammen og hyggede os. Når man tænker tilbage på dengang, så er det jo helt vildt stort, at han nu står som en af deltagerne i All Star-kampen.

Den største
Detroit Red Wings-centeren blev draftet af New York Islanders tilbage i 2002, men det havde fire danskere, inklusiv Staal, prøvet - uden at få en kamp.

6. januar 2007 skete kom debuten, og dermed fik Danmark sin første NHL-spiller, hvis man ikke regner Poul Popiel med. Lolliken havde fået amerikansk statsborgerskab inden debuten, så 'The Danish Backhand of Justice' må tage æren.

All Star-weekenden finder sted 28. og 29. januar, og her når 32-årige Frans Nielsen endnu en milepæl, der også cementerer hans position som den største danske ishockey-spiller nogensinde.

- Der har været mange store spillere, som har gjort meget for dansk ishockey, men jeg mener, at Frans må være den største af dem alle, siger Kim Staal og får opbakning fra Bøjgaard.

- Det kan der nærmest ikke været tvivl om. Der har været spillere, som har været noget specielt i deres tid, men med Frans' høje niveau gennem så lang tid, så må han være de bedste, vi har haft, siger han.

Frans Nielsen har scoret kassen på at skrive under med Red Wings (Foto: AP)
Frans Nielsen har scoret kassen på at skrive under med Red Wings (Foto: AP)
 

Den danske NHL-stjerne skrev denne sæson under på en lækkerbisken af en kontrakt. Den giver ham i alt 218 millioner kroner brutto, og det første år kan han hæve omkring 36 millioner.

Kontrakten løber seks år, så danskeren, der sparkede døren ind til NHL, har god tid til at lægge til en i forvejen imponerende karriere.

Se også: Frans Nielsen: Kæmpe ære at komme på All Star-holdet

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport og Spil Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere