Ishockey-boss dumper dansk OL-satsning

Det danske ishockeylandshold er med ishockey-formand Henrik Bach Nielsens ord ’dumpet’ ved OL-kvalifikationen

Alt vil blive evalueret efter den kiksede OL-kvalifikation, lover bestyrelsesformanden i Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen. Foto: Jan Korsgaard
Alt vil blive evalueret efter den kiksede OL-kvalifikation, lover bestyrelsesformanden i Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen. Foto: Jan Korsgaard

MINSK (Ekstra Bladet): Alle sejl var fra Danmarks Ishockey Union sat til, for at Danmark skulle komme til sit første OL.

Men drøje hug fra først Hviderusland og senere Slovenien sendte humøret på bestyrelsesformand Henrik Bach Nielsen ned under lavpunktet.

- Vi kom for at vinde, og det gjorde vi ikke. Derfor er mit ord på turneringen: Dumpet, siger formanden, der ikke vil drage konklusioner på noget endnu.

- Der skal ikke konkluderes, der skal evalueres. Det er der grund til, for hvorfor ender det sådan her? Vi kommer med et hold, vi tror, er det bedste nogensinde, og så kan vi ikke slå Hviderusland og Slovenien. Det er overraskende, siger Bach Nielsen.

Han skal lige synke skuffelsen, og bagefter skal han sammen med resten af DIU's ledelse i arbejdstøjet.

- ALT skal evalueres. Der er intet, der er helligt. Vi havde satset på det her, så vi skal finde ud af, hvorfor vi ikke lykkes. Hvis der ingen læring er af det her, så bliver vi i hvert fald ikke klogere. Det er spillere, sportslige ansvarlige og spillere.

Til at få hjerteflimmer af
En enkelt evaluering vil landstræner Janne Karlsson dog godt komme med. For seks ud af de ni regulære mål, der blev scoret mod Danmark, kom efter store individuelle fejl. Hvis man kan fjerne dem, er man allerede nået langt rent sportsligt.

- Jeg tror aldrig, at jeg har været med til en turnering, hvor de mål, vi får mod os er så allerhelvedes lette at analysere. Der er et mål, jeg kan acceptere – og det er målet i undertal mod Hviderusland.

- Resten af målene imod os er utroligt lette at analysere. Man får jo næsten hjerteflimmer, når man ser dem. Det er jo frygtelige fejl.

- Dem plejer I jo ikke at lave. Hvorfor kommer de lige nu?

- Ja, det undrer jeg mig også over.

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.