Ishockey-ekspert er imponeret: Men derfor gik det galt for Danmark

Den tidligere ishockey-træner Olaf Eller er imponeret over den indsats, det danske landshold leverede mod Schweiz og havde nemt set en sejr lure, hvis ikke Jesper B. Jensen var blevet skadet

Danmark var foran med 2-0 mod Schweiz, men måtte bukke under for presset i tredje periode - og led nederlag i forlænget spilletid. (Foto: AP)
Danmark var foran med 2-0 mod Schweiz, men måtte bukke under for presset i tredje periode - og led nederlag i forlænget spilletid. (Foto: AP)

Det lignede en triumf af de store, da tredje periode nærmede sig halvvejsmærket.

På det tidspunkt førte Danmark med 2-0 over Schweiz, men takket være en sen slutspurt fik favoritterne fra alpelandet sendt forestillingen i forlænget spilletid - og tog siden sejren med 3-2.

Resultatet ændrer dog ikke på, at Danmark får et enkelt point med sig fra tirsdagens herre-fight på isen, og præstationen lover godt for de kommende kampe, der får betydning for et eventuelt dansk avancement fra gruppespillet.

Det mener den tidligere træner og ekspert, Olaf Eller, der fulgte dramaet tæt - og var begejstret over det, han så. På nær den slemme skade til Jesper B. Jensen, som blev ramt af en hjernerystelse og ikke kommer i aktion mere ved dette VM.

- Jeg synes, Danmark leverede en fantastisk præstation, men desværre blev Jesper B. Jensens skade ganske afgørende. Den betød, at vi var svækket på back-siden og løb tør på kræfter på det punkt. De endte med at køre rundt om målet, og det var nogle ærgerlige schweiziske scoringer, siger Eller til Ekstra Bladet.

Han har set flere ishockey-kampe end de fleste qua sit mangeårige hverv som cheftræner i flere af de største danske klubber, og hans umiddelbare analyse af tirsdagens VM-kamp er, at Danmark lige så let kunne have stået som den triumferende part.

Danmark led dramatisk nederlag efter historisk præstation

Håbet om videre avancement lever dog endnu i bedste velgående, og ifølge Eller er det bestemt realistisk, at Danmark kan ende blandt de otte sidste nationer i Rusland.

- Jeg tror, vi kan nå kvartfinalen. Vi har et godt hold. der leverer godt forsvarsspil og har en fantastisk arbejdsmoral. Der er ikke en spiller, der falder ud, og det, tror jeg, kan føre Danmark til en kvartfinale, siger Eller.

- Vi kunne lige så godt have fået tre point i dag (tirsdag, red.), men nu vi fik et enkelt. Men fire point efter tre kampe skal vi være rigtig glade for. Det ville vi have været, hvis vi var blevet det tilbudt, inden turneringen gik i gang, siger han og fremhæver en af de danske styrker.

- Balancen på holdet er rigtig god. Helt nede i fjerde kæde er vi gode. Men vi ender alligevel med at spille rigtig meget med få spillere, og det tror jeg også, at flertallet af trænere ville have gjort i vores situation.

- I dag (tirsdag, red.) spillede vi ikke med hele holdet, men det får vi brug for i de sidste fire kampe. Så der vil vi for alvor se, om holdet er så bredt, som jeg selv tror, at det er, fortæller Eller.

Danmark spiller næste kamp torsdag, hvor VM-værterne fra Rusland er endnu større favoritter, end Schweiz var det i den seneste kamp.

Ærgerlig ishockeykaptajn: Vi havde alt under kontrol