Ishockey: Esbjerg henter dansk VM-back

Der er hentet en solid forstærkning til Esbjergs ishockeyherrer i skikkelse af en landsholdsspiller.

Nicholas B Jensen (t.v.) er ny Esbjerg-spiller. (Foto: Jan Korsgaard)
Nicholas B Jensen (t.v.) er ny Esbjerg-spiller. (Foto: Jan Korsgaard)
Følg Ishockey

Esbjergs ishockeyherrer opruster og knytter den 26-årige back Nicholas B. Jensen til truppen.

Efter en karriere i svensk juniorhockey og nordamerikansk ishockey skiftede den fysisk stærke københavner før sidste sæson til Aalborg og deltog ved VM i Tjekkiet i foråret.

Men nu går turen til Vestjylland, hvor Granly Hockey Arena i Esbjerg bliver hjemmebane for backen.

- Nicholas kommer til Esbjerg, efter at han for første gang har deltaget for Danmark ved A-VM i Tjekkiet, hvor han i øvrigt spillede godt, siger Esbjerg-træner Mark Pederson til klubbens hjemmeside.

- Han er en relativt stor fyr, der bevæger sig godt på isen og som tager sig rigtigt godt af sin egen forsvarszone. Og så formår han samtidig at bidrage offensivt til holdet, forklarer den 47-årige canadier.

Nicholas B. Jensen debuterede i svensk ishockey for Rögle og Linköping som U18- og U20-spiller.

Han skiftede til Bismarck Bobcats og senere Suny-Plattsburgh på den anden side af Atlanten, inden turen igen gik hjem til Danmark og Aalborg Pirates.

- Vi er rigtigt glade for, men også stolte af, at kunne tilknytte en udefrakommende landsholdsback til Esbjerg Energy, fortæller direktør Søren Mathiasen og tilføjer:

- Vi vurderer, at Nicholas B. Jensen har et stort og stadig uforløst potentiale, som træner Mark Pederson kan arbejde videre med. Og udvikling af spillere er en vigtig del af vort dna, fortsætter direktøren.

- Samtidig kan Nicholas med sit vinderinstinkt og sine erfaringer fra svensk og amerikansk ishockey yde et vigtigt bidrag til vore yngre danske spilleres udvikling, hvor han kan fungere som rollemodel, både før, under og efter kampene, pointerer Søren Mathiasen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+