Ishockey-legenden Frans Nielsen stopper

Frans Nielsen siger farvel efter en glorværdig karriere på de største ishockey-baner

Frans Nielsen fortæller han om at være den første dansker i NHL
Følg Ishockey

Han blev Danmarks første NHL-spiller, da i 2007 tørnede ud for New York Islanders, og siden har Frans Nielsen lagt det ene flotte lag på karrieren efter det andet. Nu er karrieren forbi, fortæller Hockeytinget.

- Beslutningen tog jeg lige efter sidste sæson. Med udsigten til et tredje barn (født i december 2021, red.), og en fremtid med børnene i Skandinavien, så gav det bare god mening, siger Frans Nielsen til mediet.

Sønnen ændrede Danmarks VM-stjerne

Herning-knægten var svær ikke at lægge mærke til, og det var oplagt at vise talentet frem i Sverige, hvor NHL-klubberne også fik øjnene op for danskeren.

I 2002 blev han så valgt i draften, og Islanders sikrede sig hans rettigheder, men gav ham tid til at udvikle sig, indtil de mente, han var klar til den største scene. Og det var han.

Siden 2008-2009-sæsonen stod den udelukkende på at konkurrere med verdens allerbedste, og som en stor ambassadør for dansk ishockey banede han vejen for den flotte strøm af danske talenter, der nu er at finde i den bedste række i verden.

Han gjorde sig bemærket ved at stå for presset, når det var allerstørst.

Blandt andet var han i løbet af 2010-2011-sæsonen den spiller, der scorede flest mål, mens holdet var i undertal, og gennem hele karrieren var han en af de allermest koldblodige, når det kom til straffeslag, som er en sand kunstart i sporten, fordi det er så svært at score.

I mange år fik Nielsen en mindre hyre, end hans spil egentlig berettigede til, men i 2016 skrev han under på en guldrandet kontrakt hos traditionsholdet Detroit Red Wings, hvor han tjente op mod 40 millioner danske kroner om året. I alt lyder karriere-indtjeningen på over 270 millioner danske kroner.

På landsholdet har Frans Nielsen været med til at holde Danmark i verdenseliten trods det spinkle grundlag, som landsholdet har med meget få udøvere at vælge mellem i modsætning til andre lande.

Heldigvis får han endnu en chance for at vise evnerne med holdet her til OL, hvor han er blandt de udtagne.

Frans Nielsen færdiggør dernæst sæsonen i Berlin Eisbären, og så skal staven på hylden. Den største danske ishockey-spiller takker af med stil.

Frans Nielsen i tal:

NHL-kampe: 925 samt 24 i slutspillet

NHL-mål: 167 samt 4 i slutspillet

NHL-assists: 306 samt 5 i slutspillet

Landskampe: 111

Landskampsmål: 30

Landskampsassists: 51

NHL-indtjening: 271.243.548 kroner

 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+