Ishockey-spiller ammede under kamp: Nu hyldes hun

En canadisk kvinde brugte pausen i en ishockey-kamp på at amme sit barn

Serah Small spildte ikke tiden i pausen af sin ishockey-kamp. Foto: Privat
Serah Small spildte ikke tiden i pausen af sin ishockey-kamp. Foto: Privat

Hvad gør man, hvis man for nylig har født et barn, men samtidig er pokkers glad for at spille ishockey?

Man ammer naturligvis bare i pausen.

Sådan har canadiske Serah Small givetvis tænkt, da hun i pausen mellem to ishockey-perioder udnyttede tiden til at amme sit blot otte uger gamle barn.

Et kamera forevigede øjeblikket, og billederne har efterfølgende spredt sig på de sociale medier, hvor den nybagte mor hyldes.

Det skriver canadiske CTV News.

Hovedpersonen har selv lagt billedet på Facebook, hvor hun også forklarer, hvorfor hun blottede overkroppen og ammede i pausen.

- Jeg glemte min pumpe, og det skabte nye udfordringer. Jeg kunne mærke mælken komme, da jeg spillede, så mellem to perioder åbnede jeg op og ammede min otte uger gamle baby, skriver hun.

- At være mor er fuldstændig fantastisk, og jeg er så glad for, at jeg kan gøre noget, jeg elsker, samtidig med at jeg opfylder min babys behov.

Bange for reaktioner
Serah Small havde dog sine betænkeligheder ved at offentliggøre billedet til at begynde med.

- Jeg har været så bange for at dele dette billede, som jeg virkelig er vild med. Hvorfor? Fordi samfundet har seksualiseret bryster, skriver hun og opfordrer kvinder til at amme når som helst, hvor som helst.

Hun føler ikke, at kvinders amning i det offentlige rum er tilstrækkeligt accepteret, og derfor håber hun, at billedet kan påvirke problemet i en positiv retning. Og Facebook-opslaget har da også udelukkende fået positive tilkendegivelser, som det fremgår af kommentarerne.

Et stykke fra topform
Ishockey-spilleren kunne dog godt mærke, at man ikke sådan lige er tilbage i samme form, når man har født et barn.

- Jeg har spillet hockey hele mit liv, og da jeg fandt ud af, jeg var gravid, sagde jeg ja til at spille to turneringer i marts og stolede på, at min krop bare ville være klar.

Efter fire kampe på en weekend må Serah Small dog sande, at det ikke var så let, som hun havde drømt om.

- Jeg har lært, hvor meget anderledes min krop er. Jeg følte mig langsommere og forvirret på isen til at starte med. Min krop gjorde ikke de ting, min hjerne troede, den kunne. Men jeg har aldrig været mere stolt af mig selv og min krop, skriver hun om det hurtige comeback.

Stortalent slået bevidstløs af vanvidsbilist: Husker ikke de sidste måneder

Riis arbejdede i kulissen: Sådan sikrede han drømmeskiftet

Skandale sexchikane-sagen der ikke vil dø: Nu rammer nye anklager