Ishockeyboss: Kvartfinale er triumf for talentudvikling

Det er et effektivt talentarbejde, der er baggrund for succesen ved U20-VM, mener DIU-direktør Ulrik Larsen

Det er en stor triumf, at Danmarks unge talenter har spillet sig i kvartfinalen, mener Ulrik Laursen, direktøren i DIU. Foto: AP
Det er en stor triumf, at Danmarks unge talenter har spillet sig i kvartfinalen, mener Ulrik Laursen, direktøren i DIU. Foto: AP

Danmarks ishockeylandshold spiller mandag aften kvartfinale ved U20-VM for tredje år i træk.

Nøjagtig som i 2016 bliver det mod Rusland, som de unge danskere i fjor blot var 44 sekunder fra at besejre - også i kvartfinalen. Russerne vandt kampen i overtid.

I år kommer Danmark til kvartfinalen fra en historisk andenplads i gruppespillet foran både Tjekkiet, Schweiz og de forsvarende verdensmestre fra Finland.

Kun Sverige var bedre end Danmark i gruppe A, og den danske præstation vækker anerkendelse hos direktøren i Danmarks Ishockey Union (DIU), Ulrik Larsen.

- At vi har nået en kvartfinale ved U20-VM for tredje år i træk, kan vi uden tvivl kalde en triumf for talentudviklingen i dansk ishockey.

- Arbejdet er gjort lige fra græsrodsniveau i klubberne og helt op til de ældste juniorer på det U20-landshold, vi ser i dag.

- Alle har en andel i de flotte resultater i Canada for øjeblikket. Det er hele dansk ishockeys kvartfinale, vi skal se, siger Ulrik Larsen til unionens hjemmeside.

– Vi skal rette ekstra ros til landstræner Olaf Eller, hans stab og spillerne på U20-landsholdet. De har leveret noget helt ekstraordinært hidtil og vist både kollektiv og individuel klasse, siger han.

Danske profiler hidtil i turneringen er Joachim Blichfeld og Nikolaj Krag-Christensen med hver fire point, mens Mathias From og Alexander True står noteret for tre point.

Danmark har spillet hele turneringen uden at indkassere et eneste mål i undertal.

Danmarks kamp mod Rusland går i gang klokken 19 dansk tid i Toronto i Canada.

Se også: Undgik Canada: Denne stormagt venter danske talenter

Se også: Udlandet klapper af danske hockey-helte: De laver magi

Se også: Efter dansk VM-sensation: 'Vær ikke så overraskede'

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere