Ishockeyherrer forstærkes med rutinerede kræfter før VM

Det danske ishockeylandshold fortsætter i den kommende uge forberedelserne til VM med flere forstærkninger

Steffan Lassen og Mads Bødker støder til VM-truppen. (Foto: Jan Korsgaard/Polfoto)
Steffan Lassen og Mads Bødker støder til VM-truppen. (Foto: Jan Korsgaard/Polfoto)

Tirsdag morgen flyver landstræner Jan Karlssons ishockeyherrer til Paris for at spille testkampe mod Frankrig, der ligesom Danmark har været fast inventar i den bedste VM-gruppe i mange sæsoner.

Til kampene i Amiens og Paris har Karlsson foretaget en håndfuld ændringer i forhold til den trup, der spillede i sidste uge mod Letland. Letterne vandt testkampene med 6-4 i Aalborg og 4-3 i Odense.

Karlsson kan se frem til markante forstærkninger i defensiven, eftersom erfarne Stefan Lassen (140 landskampe) og Mads Bødker (153 kampe) støder til truppen.

Lars Eller har fået ok til at stille op til VM (Foto: AP) Ishockey God nyhed: Dansk stjerne får fri til VM

Desuden råder landstræneren i den kommende uge over Markus Lauridsen fra AIK Stockholm, der i den forgangne sæson var en af de defensive hjørnesten i den svenske klub.

- Der bliver fyldt godt på nede bagved. Mads og Stefan kommer med stor rutine, og Markus Lauridsen har forbedret sig i alle spillets facetter i denne sæson.

- Men ikke mindst spillemæssigt og i sin omgang med pucken er han blevet dygtigere, siger Karlsson i en pressemeddelelse.

I angrebet erstattes skadede Anders Poulsen og Nicolai Meyer med Mathias Bau Hansen fra Frederikshavn og Sønderjyskes Thomas Spelling.

Bjorkstrand kom på tavlen, da Columbus Blue Jackets vandt igen. (Foto: AP) Ishockey Oliver Bjorkstrand netter igen i NHL-sejr

Desuden er George Sørensen kommet ind og skærper målmandskampen i den danske trup. Han tilslutter sig Sebastian Dahm og Patrick Galbraith på posten.

- I Frankrig gælder det om at fortsætte med at bygge på frem mod VM. Både i forhold til at tilpasse os systemerne og få bygget på i powerplay og boxplay - og med at arbejde os frem mod den rette opstilling til VM.

- Kampene mod Letland i sidste uge var to gode matcher af vores unge mandskab. Vi var tæt på sejren lørdag i Odense, men havde desværre ti dårlige minutter i begyndelsen af tredje periode.

- Jeg synes, vi gjorde en god figur mod et lettisk hold, der var langt mere rutineret end vores, siger Karlsson.

Frankrig og Danmark spiller fredag klokken 20 i Amiens og søndag klokken 15 i Paris. Op til VM spiller Danmark yderligere fire kampe - to mod Norge på hjemmebane og to kampe i Slovakiet.

Foreløbig har en dansk NHL-spiller meldt sig klar til VM. Nikolaj Ehlers fra Winnipeg Jets støder til holdet i næste uge.

Penge lige ned i foret (Foto: AP) Ishockey Har tjent 90 millioner uden at spille en eneste kamp

(Foto: AP) Ishockey Frans Nielsen scorer og vinder i kampen om New York

0 kommentarer
Vis kommentarer