Ishockeylandsholdet rammer VM-formen efter sejr over Tyskland

Et forsvarsstærkt dansk landshold besejrede Tyskland 1-0 i den næstsidste kamp før VM-afrejsen

Thomas Spellilng bliver matchvinder mod Tyskland. (Foto: Jan Korsgaard)
Thomas Spellilng bliver matchvinder mod Tyskland. (Foto: Jan Korsgaard)

Med blot otte dage til VM-premieren er det ved at være alvor for ishockeylandsholdet, der arbejder på at ramme formen, inden det for 13. gang skal forsvare sin status som A-nation.

Og landstræner Jan Karlssons mænd er på ret kurs.

I den næstsidste testkamp før afrejsen til Ostrava blev det fredag aften til en fin 1-0-sejr over Tyskland i Vojens, hvor det danske hold leverede en disciplineret og defensivt stærk indsats.

Danmark er foreløbig uden hjælp fra NHL-stjernerne, og landstræneren må af forskellige årsager også se bort fra rutinerede landsholdskæmper som Stefan Lassen, Philip Larsen og Mads Christensen.

Se også: Dansk VM-spiller rykker et niveau op

Bredden bliver altså testet i Tjekkiet, og personalesituationen er formentlig også årsag til, at det danske hold fredag aften igen optrådte mere forsigtigt og kontrolleret, end man har været vant til i Karlssons regeringstid.

Danskerne sørgede konstant for at have afsikring bagude for at beskytte målmand Sebastian Dahm, der på ny stod en solid kamp og ligner en mand, der nu kommer ud af rollen som den evige VM-turist.

Men den stærke defensiv koster naturligvis fremad banen, og man skal nok ikke forvente et festfyrværkeri af danske mål i Ostrava.

Da Thomas Spelling efter knap 38 minutters spil bragte Danmark på 1-0 mod tyskerne, havde holdet - medregnet sidste lørdags kamp mod Schweiz - således næsten spillet fem perioder uden scoring.

Se også: Danmark holder VM-pladser åbne til NHL-profiler

Man så ellers i glimt den fine indbyrdes forståelse i førstekæden, hvor Jesper Jensen er center mellem Patrick Bjorkstrand og Frederik Storm.

Det er dog et åbent spørgsmål, hvad trioen kan stille op, når den ved VM står over for førstekæderne fra USA og Rusland, men tempoet er flot, når førstelinjen går til angreb.

Den mere krigeriske andenkæde med Julian Jakobsen, Morten Madsen og Nichlas Hardt har andre kvaliteter og masser af VM-rutine, men mod Tyskland led kæden under for mange udvisningsminutter.

Generelt så det dog fornuftigt ud, og kan det ovenikøbet lykkes at få en enkelt NHL-forstærkning eller et supertalent som Nikolaj Ehlers ind i truppen, vil danskerne rejse til VM med begrundet optimisme.

Tyskerne får mulighed for revanche lørdag aften i den sidste testkamp. Igen er det Vojens, der lægger is til.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere