Ishockeytalenter får amerikanske klø før kvartfinale

Matias Lassen bragte Danmark foran mod USA ved U20-VM, men danskerne endte alligevel med et 1-4-nederlag

De danske talenter skal op i et lidt højere gear end mod USA, hvis ikke den - flotte - VM-kvartfinale skal blive endestationen. (Polfoto)
De danske talenter skal op i et lidt højere gear end mod USA, hvis ikke den - flotte - VM-kvartfinale skal blive endestationen. (Polfoto)

Det danske U20-landshold i ishockey skal spille mod ubesejrede Rusland i kvartfinalen ved VM i Finland.

Det står klart, efter at Danmark torsdag tabte den sidste gruppekamp med 1-4 til USA efter i lange perioder at have været under tungt pres. Dermed slutter Danmark med en enkelt sejr i gruppespillets fire kampe.

USA-storsejr sender danske drenge i VM-kvartfinale

Det var ellers Danmark, der begyndte bedst og kom foran 1-0 midtvejs i første periode ved Matias Lassen.

Rødovre-spillerens føringsmål fik danskerne til at drømme i syv minutter, før amerikanerne udlignede til 1-1, hvilket også var stillingen efter første periode.

Fire minutter inde i anden periode var amerikanerne skarpe, da der var klumpspil foran det danske mål. Med en amerikansk scoring til 2-1 var det svært at se, hvordan det danske hold kunne komme tilbage i opgøret.

USA fortsatte med at dominere, men amerikanerne formåede trods adskillige afslutninger ikke at få scoret yderligere i anden periode.

I begyndelsen af tredje periode var pucken igen inde i danskernes mål, men scoringen blev korrekt annulleret for bevidst at være blevet sparket ind over målstregen.

Dermed levede den lille mulighed for en mirakuløs dansk sejr stadigvæk, men det var kun i et kort øjeblik.

Lige efter den annullerede scoring lykkedes det langt om længe USA at bringe sig foran med 3-1, og med spilovertaget in mente synes kampen definitivt afgjort.

Yderligere tre minutter efter blev det 4-1 til USA, og så handlede det mere om at slippe fra kampen uden en større øretæve.

Den mission slap de unge danskere godt fra, da et skarpere forsvar holdt USA fra flere scoringer.

Kvartfinalen mod Rusland spilles lørdag.