Iskaptajn håber på publikum: Vi skal ride på en bølge

Kaptajn Peter Regin står i spidsen for et solidt VM-mandskab - og han håber på, at Danmark med publikum i ryggen kan nå langt

HERNING (Ekstra Bladet): Når Danmark fredag aften tager hul på VM-turneringen på hjemmebane i Boxen i Herning, så bliver det med historisk god opbakning til de rød-hvide.

Med 12.000 tilskuere i ryggen vil det danske spil uden tvivl få et løft. Men det ændrer ikke på måden, danskerne går til opgaven på.

- Vi skal prøve at gå efter det, der er vigtigt i alle kampe - præstere så godt som muligt. Det er ligegyldigt, om det er her, i Köln eller i Bratislava.

- Men den energi, vi får fra hele byen - det kan vi mærke, når vi går i byen - og fra medier og fra fans i hallen, skal vi bruge til noget positivt og ride på en bølge rent energimæssigt. Men stadig fokusere på de ting, vi skal på isen og ikke blive revet for meget med.

- Det bliver en megafed kulisse for os. Energien i truppen og i hallen behøver vi ikke at bekymre os om. Så vi skal have fokus på de andre ting. Vi skal holde fast i det, der førhen har skaffet os succes, siger den danske kaptajn.

Nederlag ikke katastrofalt
Canada, Finland og USA er i Danmarks pulje enorme favoritter til at tage sig af tre kvartfinalepladser. Derfor er den danske åbningskamp mod Tyskland på forhånd udskreget til en nøglekamp, hvor vinderen står bedre rustet i dysten mod Norge og Letland om den sidste plads mod finalen.

Men Regin maner til ro - VM er IKKE slut med et nederlag i første kamp.

- Det er en nøglekamp. Specielt når de tre store nationer i vores pulje er så stærke, så bliver kampen om den sidste plads mellem de fire nationer i bunden.

- Men jeg tror ikke, at det kræver fire sejre at gå til kvartfinalen. Jeg tror, at holdene slår hinanden indbyrdes, og der skal nok også være nogen, der kan slå en af de store. Om det så bliver Finland eller USA eller  ... arh, Canada ser ekstremt stærke ud. Men nogen kommer til at stjæle point - og vi håber, at det bliver os.

- Så det er en nøglekamp, men den er ikke altafgørende, siger Peter Regin - der dog lige husker at pointere en vigtig detalje:

- Men vi går stenhårdt efter en sejr. Vi er klar over, at vejen til kvartfinalen bliver noget nemmere med en sejr. Men VM er ikke slut, hvis det ikke sker.

Alle spillere meldes klar til åbningskampen mod Tyskland. Her drejer det sig om, Morten Madsen og Frederik Andersen, som pudser formen af (Foto: Jens Dresling) Ishockey VM-stjernen stod over: Derfor var han ikke til at få øje på

Landstræner Janne Karlsson har arbejdet indgående med at gøre de danske spillere smarte. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Ishockey Landstræneren inden VM-premiere: Vi har været for naive

Nikolaj Ehlers er en ubetinget dansk superstjerne i NHL. Han befinder sig godt i det iskolde Winnipeg, hvor de er ved at bygge et storhold op. Foto: John Woods Sport og Spil Nikolaj Ehlers er blevet superstjerne i Canada på rekordtid

0 kommentarer
Vis kommentarer