Jubel i Esbjerg: Første DM-guld siden 2004

Esbjerg Energy vinder det danske mesterskab med sejr i overtid over Herning i den sjette DM-finalekamp

Esbjerg er danske mestre (Foto: Jan Korsgaard)
Esbjerg er danske mestre (Foto: Jan Korsgaard)

Esbjergs spillere, ledere og medrejsende tilskuere kunne sent tirsdag aften smide både skøjter, stave og fan-merchandise langt væk og skrige glæden ud i Herning.

Med en 3-2-sejr over Herning Blue Fox i det sjette DM-finaleopgør i ishockey sikrede Esbjerg Energy sig således det danske mesterskab i en kamp, der måtte ud i overtid.

Her afgjorde Aaron Lee forestillingen, da han efter 11 minutter scorede Esbjergs sejrsmål, hvorefter jublen sent kunne bryde ud.

Esbjerg var foran 3-2 i finaleserien inden opgøret, og dermed var der den første matchbold tirsdag i Herning, og det var nok for Esbjerg-spillerne, der samlet vandt finaleserien 4-2.

Dermed får Esbjerg igen rakt guldmedaljerne om halsen, efter at det senest skete for 12 år siden i 2004, da klubben lød navnet Esbjerg IK. Herning-spillerne må nøjes med sølvmedaljer, mens bronzemedaljerne går til Frederikshavn White Hawks.

Under navnet Esbjerg Energy har klubben igen fået placeret sig i toppen, og derfor kunne man spille mesterskabet hjem tirsdag aften.

Herning Blue Fox skulle fremover isen i Kvik Hockey Arena i Herning, mens Esbjerg Energy skulle forholde sig tålmodigt i forsøget på at udnytte matchbolden i aftenens opgør.

Det begyndte intenst og underholdende i Herning, og efter syv minutter opsnappede gæsterne pucken og på en kontra assisterede Jeppe Holmberg til Lasse Bang, der sikkert bragte Esbjerg foran 1-0 med sin anden scoring i finaleserien.

Herning forsøgte at kæmpe sig tilbage i resten af perioden, hvor Esbjerg hele tiden fokuserede på at lukke Herning ned og lure på kontrachancer. Herning blev noteret for 12 skud i første periode mod gæsternes syv i en ganske lige omgang.

(Foto: Polfoto) Ishockey Esbjerg sikrer sig to guld-matchbolde i DM-finaleserie

Esbjerg-jubel (Foto: Jan Korsgaard)
Esbjerg-jubel (Foto: Jan Korsgaard)
 

Efter seks minutter af anden periode var gæsterne i powerplay, men det lykkedes ikke at udnytte overtallet i endnu en lige forestilling halvvejs inde i anden periode.

I stedet var det Herning, der kapitaliserede i en tæt anden periode. Med et par minutter igen opsnappede Jordan George pucken tæt ved mål og skabte balance i regnskabet med scoringen til 1-1.

Skudstatistikken hed 15-13 i hjemmeholdets favør efter anden periode.

I tredje periode kom der gang i sagerne. Efter lidt over to minutter kørte Esbjerg pucken flot rundt, og den endte hos Tyler Gron, der bragte Esbjerg på guldkurs med scoringen til 2-1.

Tre minutter senere svarede Herning igen, da Daniel K. Nielsen i powerplay fyrede kanonen af, og med et slagskud udlignede til 2-2. Det blev resultatet i den ordinære spilletid, og derfor skulle holdene ud i forlænget spilletid for første gang i finaleserien.

Her blev der spillet med fire mand på begge hold, indtil der blev scoret af et af holdene.

Det skete så efter 11 minutters overtid, da Aaron Lee dukkede op og sikrede Esbjerg det danske mesterskab med sin scoring.

Og det var en tydelig rørt matchvinder, der efter sejren satte ord på.

- Vi arbejdede hårdt. Stor kredit til de andre (Hernings spillere, red.), men gutterne arbejdede så hårdt. Ord kan ikke beskrive det her. Det er utroligt. Vi fortjente at vinde, og vi gjorde det, siger Aaron Lee til TV 2 Sport.

Også hos Esbjergs cheftræner, Marc Pederson, var der glæde.

- Det virker uvirkeligt. Stort tillykke til holdet bag mig. Vores vilje til at få arbejdet gjort var afgørende, og det var et holdarbejde. Intet kan slå det her, selv om det var stort at nå finalen sidste år. Nu skal vi fejre det med alle og have noget køligt at drikke, lød det fra Marc Pederson.

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Jeg har det fedt lige nu. Jeg har været med i så mange år, og alt det blod, sved og tårer giver endelig pote. Det er så fedt. Vi var det bedste hold. Folk arbejdede for det. Vi gav aldrig op, og vi har forskellige typer, der kendte deres roller, siger Sune Hjulmand.

Mens jublen var til at få øje på hos Esbjerg-spillerne samt hos ledere og træner, så var stemningen på nulpunktet hos Herning-spillerne, hvor man må nøjes med sølvmedaljer.

Rasmus Nielsen hang da også med hovedet i Kvik Hockey Arena i Herning.

- De var mere skarpe, end vi var. Jeg er ked af det. Man vil så gerne det her, og så ender det på denne her måde. Det er ærgerligt. De ville det måske mere end os i et par kampe, siger Hernings Rasmus Nielsen.

37 kommentarer
Vis kommentarer