Kæmpe dansk nedtur: Landsholdet fik klø i OL-kval

Det danske ishockeylandshold taber 2-5 til Hviderusland i første gruppekamp om kvalifikation til vinter-OL i 2018

Danmark tabte 1-4 til Hviderusland.
Danmark tabte 1-4 til Hviderusland.

Det er aldrig lykkedes et dansk ishockeylandshold at kvalificere sig til vinter-OL, og efter et lammende 2-5-nederlag til Hviderusland torsdag aften ligner OL en fjern drøm i nogle år endnu.

Nederlaget i den første OL-kvalifikationskamp i Minsk er tæt på at være katastrofalt.

Nu skal danskerne ikke blot vinde de sidste to kampe mod Slovenien og Polen; de skal samtidig håbe på, at hviderusserne smider tre point. Den sidste del af ligningen bliver svær at få til at gå op.

Endnu et misset OL vil være en ordentlig dukkert for Danmarks Ishockey Union, der havde drømt om en deltagelse i Pyeongchang i 2018 til at skabe et tilskuerboost til VM på hjemmebane samme år.

En stor skuffelse er det også, at det utvivlsomt bedste danske landshold nogensinde kiksede, da det endelig var lykkedes at få samlet stort set alle profiler på samme mandskab.

At det endte sådan, var da også ganske unødvendigt, for spillemæssigt var Danmark uden tvivl det bedste af de to hold.

To kostbare pucktab med kort tids mellemrum af den ellers erfarne NHL-forward Mikkel Bødker bragte dog de danske spillere på hælene i en kamp, hvor de ellers så ud til at have fundet den rigtige opskrift.

Nicklas Jensen med stor chance til at score til 2-0, istedet udligner Hviderusserne efterfølgende på kontra. (Foto: Jan Korsgaard)
Nicklas Jensen med stor chance til at score til 2-0, istedet udligner Hviderusserne efterfølgende på kontra. (Foto: Jan Korsgaard)

Bødkers fejl førte til to hviderussiske kontramål og var en iskold dukkert oven på en fremragende start.

Ligesom ved VM i maj åbnede goalgetteren Nicklas Jensen den danske målscoring, da han gled ind fra højre side og trak pucken højt op i det hviderussiske mål.

Da var der spillet mindre end tre minutter, og da havde Danmarks tre første kæder allerede formået af skabe afslutninger i en forrygende indledning.

Inden danskerne selv lukkede Hviderusland ind i kampen midt i perioden, brændte Nicklas Jensen en friløber, og i det hele taget lignede Danmark et hold, der mest blev presset af egne fejl end af modstanderne.

2-1-føringen gav et solidt og disciplineret hviderussisk hold frisk mod, og det danske hold fik aldrig styr på målmand Kevin Lalande, der stod stærk i buret.

En udvisning af Oliver Lauridsen kort inde i tredje periode gav Hviderusland powerplay, og det udnyttede hjemmeholdet til at sende en dræbende 3-1-scoring ind bag Frederik Andersen.

Det blev også 4-1, inden Jannik Hansen reducerede i powerplay. Til allersidst slukkede hviderusserne dog lyset med en scoring i tomt mål, da Frederik Andersen var taget ud i en sidste satsning.

Danmark skal nu slå Slovenien med mindst tre overskydende mål og allerhelst større fredag eftermiddag for fortsat at holde liv i det ultraspinkle OL-håb.

Nichlas Hardt i hård kamp for pucken. Desværre var fight ikke nok for Danmark mod Hviderusland. (Foto: Jan Korsgaard)
Nichlas Hardt i hård kamp for pucken. Desværre var fight ikke nok for Danmark mod Hviderusland. (Foto: Jan Korsgaard)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt