Kæmpe VM-gave til Danmark: NHL-stjerne melder sig klar

Chancerne for et godt dansk resultat ved ishockey-VM har fået et nyk opad, efter Jannik Hansen har meldt sig klar til turneringen

Jannik Hansen har igen meldt sig klar til at tørne ud for Danmark under en VM-slutrunde. (Arkivfoto: Jan Korsgaard)
Jannik Hansen har igen meldt sig klar til at tørne ud for Danmark under en VM-slutrunde. (Arkivfoto: Jan Korsgaard)

Det er et evigt tilbagevendende spørgsmål, når ishockey-VM nærmer sig. Hvem af de danske NHL-spillere står til rådighed? Hvem ønsker at stille op - og hvem kan få lov til?

Dette års store internationale slutrunde i Rusland er ingen undtagelse. Men mandag kom der godt nyt til landstræner Jan Karlsson. som har fået tilsagn om deltagelse fra Vancouver Canucks-profilen Jannik Hansen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union.

- For mig er der ikke så meget at diskutere; hvis jeg er frisk og har mulighed for det, så stiller jeg med stor glæde op for mit fædreland, siger Jannik Hansen.

- Det bliver godt at spille med landsholdet igen, og det er i øvrigt den perfekte optakt til OL kvalifikationen i Minsk senere på året, lyder det videre fra NHL-profilen.

Steffan Lassen og Mads Bødker støder til VM-truppen. (Foto: Jan Korsgaard/Polfoto) Ishockey Ishockeyherrer forstærkes med rutinerede kræfter før VM

Hansens canadiske arbejdsgiver har givet grønt lys til, at han stiller op i sit lands tjeneste, og ikke overraskende er det noget, som glæder Danmarks landstræner, Jan Karlsson, som dermed kan indlemme en spiller, som har haft sin hidtil bedste sæson i NHL.

- Det er fantastisk endnu en gang at kunne byde Jannik velkommen på landsholdet. Vi får en rutineret NHL-spiller, der har haft en fremragende sæson, og jeg glæder mig til endnu en gang at arbejde sammen med ham, siger Karlsson.

Jannik Hansen har markeret sig fornemt med 38 point i denne sæson, hvor det er blevet til 22 mål og 16 assists for Vancouver Cannucks.

Han skal i første omgang på tur med det danske landshold 26. april, når der venter to optaktskampe i Slovakiet, inden det går løs med VM, som begynder 29. april.

(Arkivfoto: Jan Korsgaard) Ishockey Ishockeylandsholdet taber igen til Letland

4 kommentarer
Vis kommentarer