Kæmpefejl blev dyr for de unge danske ishockeyhelte

Danmark er færdig ved U20-VM i Canada efter at have tabt 4-0 til Rusland i kvartfinalen - Rusland blev sat i gang af en gigantisk dansk keeper-fejl

Alexander True og de øvrige danske spillere matchede Rusland i store dele af kvartfinalen. Foto: AP/Nathan Denette
Alexander True og de øvrige danske spillere matchede Rusland i store dele af kvartfinalen. Foto: AP/Nathan Denette

Tredje gang var ikke lykkens gang for det danske U20-mandskab i ishockey.

For det blev nemlig tredje gang i træk, at Olaf Ellers mandskab måtte forlade U20-VM i kvartfinalen - og nøjagtig som sidste år skete det til de forsvarende sølvvindere Rusland.

For et år siden var danskerne tæt på at vinde, og årets kvartfinale blev da også en relativ tæt affære, selv om danskerne måtte se sig besejret med så klare cifre som 4-0 (2-0, 0-0, 2-0).

De rød-hvide havde i store perioder af kampen held til at pakke russerne ned i en påpasselig defensiv, mens det offensivt kneb lidt mere.

Håbet var dog stadig lysegrønt, da det knap halvvejs i første periode gik galt.

Russerne havde erobret pucken, men angreb ikke helhjertet, da der lige skulle trækkes luft ind. Derfor lagde Alexander Polunin blot pucken ned mod Lasse Petersens mål. Den danske keeper skulle blot gribe den og sætte spillet i gang eller tage en faceoff - men han nåede aldrig så langt.

For i stedet for at sidde lige midt i, så tog pucken oversiden af Petersens handske og gled i mål.

Til stor overraskelse for alle på isen i Air Canada Centre i Toronto.

Det slog dog ikke danskerne ud. Olaf Ellers drenge kløede på i en første periode, hvor de var bedst - men alligevel måtte kapitulere yderligere en gang.

Med Christian Wejse i strafboksen trykkede russerne på, og kaptajn og topscorer Kirill Kaprizov kunne med blot ti sekunder igen banke 2-0-føringen i hus - danskernes første scoring mod sig i undertal i hele turneringen.

Periodepausen benyttede Olaf Eller til at skifte ud på keeper-posten. Her kom Kasper Krog ind til sin tredje kamp i turneringen.

Han markerede sig straks med en stribe redninger i en periode, hvor russerne var bedst - ikke mindst takket være seks danske strafminutter i træk.

Scoringer kom der dog ingen af, og så kunne danskerne gå på isen til tredje periode med vished om, at scorede de det første mål, så var alt muligt.

Der skulle dog kun gå syv minutter, før en hurtig russisk kontra endte hos Pavel Karnaukhov, der bankede pucken ind bag Kasper Krog til 3-0.

Og da Kirill Kaprizov øgede til 4-0 med fem minutter igen blev lyset for alvor slukket for danskerne.

Russerne skal onsdag spille semifinale mod vinderen af kvartfinalen mellem Schweiz og USA.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere