Landstræner før VM-kvartfinale: Selvtilliden er tårnhøj

Ungdomslandsholdet i ishockey har haft stor succes på vejen mod nattens VM-kvartfinale mod Canada i Toronto

U-landstræner Olaf Eller er klar over, at Canada er gigant-favorit i nattens VM-kvartfinale - men de danske spillere tror på deres chance. (Foto: Ria Novosti)
U-landstræner Olaf Eller er klar over, at Canada er gigant-favorit i nattens VM-kvartfinale - men de danske spillere tror på deres chance. (Foto: Ria Novosti)

Canada er stor favorit, når Danmarks U20-ishockeylandshold står på den anden side af banen i nattens VM-kvartfinale ved VM i Toronto.

Anderledes kan det ikke være. Men danskerne har ifølge landstræner Olaf Eller masser af selvtillid med i Air Canada Center i det centrale Toronto, hvor mere end 20.000 tilskuere vil give de unge danskere en enestående kulisse at spille i.

- Med den optaktsturnering, vi spillede herovre inden VM, har vi nu spillet 10 kampe i Nordamerika. Vi har kun tabt én i ordinær spilletid. Så vores selvtillid er tårnhøj, siger Olaf Eller, der også finder opmuntring i statistikkerne.

(Arkivfoto: AP) Ishockey Efter historieskrivning: Nu møder vi hjemmebanefavoritterne

Blandt andet har de to danske topspillere Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand bekræftet, at de er blandt verdens allerbedste ishockeyspillere i de årgange, som er med ved U20-VM.

- Vi har turneringens tredjebedste powerplay, og det er jo et klart bevis på, at vores mest offensive kræfter har leveret. De er på verdensklasseniveau, siger Olaf Eller.

- Samtidig har vores boxplay, altså vores spil i undertal, vist sig som turneringens femtebedste. Det er i høj grad båret af det, man lidt groft kan kalde vores dårligste kæde, så det er et bevis på, at vores bundniveau er meget højt.

- Den kæde har kun lukket et mål ind i ordinær spilletid, fortsætter Olaf Eller, der også mener, at de danske spilleres fysiske form er fremragende, og peger på det som endnu en årsag til den danske succes.

Georg Sørensen, Nikolaj Ehlers and Mads Eller jubler efter sejren over Schweiz. (Foto: AP) Ishockey Dansk ishockey skriver historie ved junior-VM

Danmark har nået kvartfinalen i kraft af sejr over Schweiz og uafgjort mod Rusland og Tjekkiet. Men de canadiske VM-værter er endnu bedre, og derfor mener landstræner Olaf Eller, at hans spillere skal finde et højere niveau.

- Da Canada forleden slog USA med 5-3 var det VM's to bedste hold, som mødtes. Fire af canadierne har allerede spillet i NHL i denne sæson. Det er de allerbedste spillere, vi skal møde, siger Olaf Eller, der brugte nytårsdag på at træne detaljer med holdet.

- På vores møde inden kampen vil vi tale om de forskellige scenarier, som ingen har prøvet før. Altså at vi skal spille VM-kvartfinale med 20.000 tilskuere i hallen.

- At vi møder en intensitet, som svarer til et slutspil. At vi skal møde et hold, som forventer at blive verdensmester, og som har en hel nation i ryggen, der forventer, at holdet vinder VM.

- Vi skal overpræstere. Vi skal overgå os selv og forsøge at hænge med. Men gør vi det og får en god start, så ved man aldrig, hvad der kan ske, siger Olaf Eller, der selv har sin yngste søn Mads med i landsholdets førstekæde.

Georg Sørensen var den store helt, da Danmark i nat vandt en historisk sejr ved U-VM i ishockey og nu er tæt på kvartfinalen (Foto: AP) Ishockey Historisk dansk ishockey-sejr i vildt VM-drama

Nattens VM-kvartfinale bliver spillet klokken to.

0 kommentarer
Vis kommentarer