Landstræner kritisk trods sejr: Derfor er han knotten

Slovakiet blev unødvendigt lukket ind i kampen efter en byge af danske udvisninger i 3. periode. – Det holder ikke, påpeger landstræner Janne Karlsson

De mange udvisninger er dyre for danskerne. Der er noget at arbejde med, konstaterer landstræner Janne Karlsson. Foto: Jan Korsgaard
De mange udvisninger er dyre for danskerne. Der er noget at arbejde med, konstaterer landstræner Janne Karlsson. Foto: Jan Korsgaard

KÖLN (Ekstra Bladet): En føring på 3-0 inden de sidste 20 minutter og god disciplin over hele linjen.

Alt var, som det skulle være for Danmark, inden 3. periode mod Slovakiet.

Men så bombede slovakkerne sig tilbage i kampen efter et hurtigt mål og to i powerplay, da de danske spillere nærmest stod i kø i strafboksen.

- Udvisningerne koster os et point. Vi spiller rigtig godt boksplay i hele kampen, men når man får så mange udvisninger, så holder det jo ikke til sidst.

- Vi får 16 udvisningsminutter i dag. Inden snittede vi 13. Det holder ikke – det skal vi minimere, siger landstræner Janne Karlsson, der dog heller ikke var helt tilfreds med dommerlinjen.

- Jeg synes ikke rigtigt, at vi havde tur i den med udvisningerne. Den kan I jo tolke, som I vil.

Også blandt spillerne er der en erkendelse af, at udvisningerne er dyre.

Vi tager for mange udvisninger. Og vores boksplay fungerede så ikke. De bliver i hvert fald ved med at gå ind. Det er noget, vi må arbejde med, siger Peter Regin, der dog glæder sig over, at der kom to point på kontoen.

- Ja, for vi kunne jo have smidt det hele – vi var jo stadig to minutter i boksplay, efter at de havde udlignet. Og vi får et mål underkendt. Så det hopper bare ikke lige vores vej. Det var lækkert, at det endelig vendte til sidst.

Selv om danskerne altså smed et point i tredje periode, så er landstræneren alligevel mere tilfreds med, at der trods alt kom to point på kontoen, og at gruppens sidsteplads blev overladt til Italien.

- Det var meget vigtigt. Vi fører med 3-0 … Vi talte om inden, at vi skulle være konsekvente i 60 minutter. Det lykkedes vi kun med to tredjedele. Så der er lidt at arbejde med.

- Og vel trods alt godt at få en sejr inden kampen mod Rusland på tordag?

- Rusland mig her og Rusland mig der. Det bliver en god kamp at arbejde med de defensive aspekter, siger Janne Karlsson – med et smil trods alt.

Mikkel Bødker og Philip Larsen hører til blandt de bedst lønnede danske ishockeyspillere. Foto: Jan Korsgaard Sport og Spil VM-afbud for millioner: Så ekstremt meget tjener de danske ishockey-stjerner

Se også: Danmark blev udstillet: USA kørte VM-drengene midtover

Se også: Efter straffedrama: Et nederlag havde ikke været til at bære

Se også: Dansk triumf efter straffedrama

Se også: Rasende landstræner: De får jo allerhelvedes lette mål

Se også: Danmark blev udstillet: USA kørte VM-drengene midtover

Se også: Seere tordner mod TV2: 'Fjern nu den lortekamp'

Se også: Groggy VM-start: Uskarpe danskere fik prygl

Se også: Unge VM-spillere løfter den danske trup

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere