Landstræner skælder ud: - Vi kollapser totalt!

7-1-nederlaget til USA fik landstræner Heinz Ehlers til at hæve stemmen

Landstræner Heinz Ehlers var dybt skuffet over sine spilleres indsats i første periode mod amerikanerne. Foto: David W. Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix
Landstræner Heinz Ehlers var dybt skuffet over sine spilleres indsats i første periode mod amerikanerne. Foto: David W. Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix

KOSICE (Ekstra Bladet): Ekstrem skuffelse. Det er den følelse, der tydeligst kunne klistres på de danske spillere, da de forlod isen i Steel Arena efter mødet med den amerikanske overmagt.

7-1 er i sig selv en øretæve, men specielt den første periode med fire amerikanske scoringer hængte som en mørk sky over de rød-hvide.

Også over landstræner Heinz Ehlers.

- Bortset fra de første fem-seks minutter, hvor vi får skabt nogle gode chancer og spiller på den måde, vi gerne vil, så er det bare at være ærlig og sige, at vi kollapser totalt på deres første mål, og det hænger i resten af første periode.

- Og så ved vi, at det bliver svært, når man er bagud 4-0, siger Ehlers.

Han fandt de store bogstaver frem og råbte højt i periodepausen.

- Ja, det gjorde jeg. Jeg var ekstremt skuffet over, at så mange slog op i banen.

- Det blev ikke primitivt, eller at jeg kaldte nogen noget. Det handlede om, at den kollektive indsats under kollapset ikke var god nok.

- Vi tabte fuldstændig hovedet og kiggede puck i egen zone i stedet for at tage en mand. Det var ikke godt nok, siger Ehlers.

Han skiftede efter de første 20 minutter målmand Simon Nielsen ud med Patrick Galbraith og trak Nicolai Meyer, der hang ved første scoring, ud og erstattede ham med Nick Olesen.

Galbraith fik lidt bedre styr på de amerikanske skud, og Olesen scorede Danmarks enlige mål.

Men det var ikke de to ændringer alene, der fik løftet det danske spil op på et nogenlunde acceptabelt niveau, mener Heinz Ehlers.

- Det handler om, at spillerne kiggede hinanden i øjnene i pausen og sagde: 'Det her er fandeme ikke godt. Det kan blive ekstremt ydmygende, hvis vi ikke tager os sammen'.

- Det gjorde de så, men vi begår også nogle kæmpe taktiske fejl, som er ekstremt frustrerende, for vi har vist tingene på video, hvad der er sket i de andre kampe. Og så taber man alligevel hovedet.

Med nederlaget er de danske kvartfinale-muligheder næsten helt væk. Der skal et større mirakel til, og Canada kan allerede til aften endegyldigt slukke det lys.

Men det handler om noget andet for danskerne i de sidste kampe mod netop Canada og værterne fra Slovakiet.

- Nu drejer det sig om stolthed i de sidste kampe. Ja, det kan være, at kvartfinalen er væk, men der er trods alt noget at spille for - lidt penge til unionens side, siger Heinz Ehlers.

Danmark sidder over søndag, og møder Canada mandag kl. 20.15. en kamp du kan følge live her på sitet

Se også: Danske spillere får bundkarakterer efter amerikansk massakre

Se også: Danmark fik store VM-prygl af giftige amerikanere

 

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere