Landstræneren inden VM-premiere: Vi har været for naive

Der har manglet dansk kølighed i afgørende situationer i mange VM-slutrunder - det håber landstræner Janne Karlsson at have fået bugt med forud for VM-premieren på hjemmebane

HERNING (Ekstra Bladet): Når lokummet brænder, er det en god idé at holde hovedet koldt. Så er der en større chance sandsynlighed for, at man får løst problemet.

I ishockeyens verden brænder lokummet ofte, og det er derfor ekstra vigtigt for en ishockeyspiller at bevare fatningen selv i pressede situationer.

Lige præcis det punkt har været omdrejningspunktet for Janne Karlssons rød-hvide tropper i denne sæson.

Siden han efter VM i 2013 overtog tøjlerne for landsholdet, har han oplevet op- og nedture. Men ved dette VM på hjemmebane, der indledes fredag aften mod Tyskland, skal det være slut med skuffelserne - her skal de danske hoveder holdes iskolde.

- Når jeg kigger tilbage på mine VM-slutrunder med Danmark, har vi ind imellem været for naive i kampene.

- Vi skal blive bedre til at orientere os om, hvor lang tid der er tilbage, og hvem vi møder. Og hvis vi lukker et mål ind, så skal vi ikke nødvendigvis jagte et selv i næste skift. Scorer man det der, så er det godt, men man skal ikke forcere for at skabe chancer, når der er to perioder tilbage. Vi skal blive bedre til at aflæse situationen, siger Janne Karlsson og kommer med et eksempel.

- Hvis vi er foran 2-0, og der er fem minutter tilbage, skal vi så score et mål mere? Nej. Men det gør vi formentlig - fordi modstanderen er nødt til at tage chancer. Har vi så køligheden i disse momenter, så kan vi køre føringen hjem.

- Til syvende og sidst er det pointene, der tæller. Og der har vi ofte været lidt uheldige.

- Hvordan retter man det?

- Ja, det er er en udfordring. Der er en enorm spilleglæde og energi i drengene, der er helt vidunderlig, og den vil jeg ikke slå ihjel.

- Så det må komme indefra, at man siger til sig selv, 'nu tager jeg ikke chancer. Nu afvikler vi denne situation, og så vurderer vi, hvornår vi skal slå til'. Man skal være lidt ligesom en sniper (finskytte, red.), siger Janne Karlsson, der altså har arbejdet intens med netop det i denne sæson.

- Det er noget, vi begyndte at tale om i november. I flere tilfælde har det fungeret fantastisk, men i andre er det ikke gået så godt.

- Men at vi har talt om det, har sat fokus på det, så jeg håber, at det bliver godt, siger landstræneren.

Selv om han er svensk, så kan han godt blive helt elektrisk over at skulle spille VM på den midtjyske hede.

- Det er et specielt VM for mig også - helt sikkert.

- Jeg kan mærke på drengene, at der er lidt mere tænding på - lige et par procent. De er rastløse. De vil i gang nu, siger Janne Karlsson.

Se Danmark-Tyskland på TV2 Sport kl. 20.05

Alle spillere meldes klar til åbningskampen mod Tyskland. Her drejer det sig om, Morten Madsen og Frederik Andersen, som pudser formen af (Foto: Jens Dresling) Ishockey VM-stjernen stod over: Derfor var han ikke til at få øje på

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Ishockey Vildt: Dansker har vundet 11 nationale mesterskaber

Ishockey Dansk stjerne var i tvivl om VM: - Der er penge på spil

Nikolaj Ehlers er en ubetinget dansk superstjerne i NHL. Han befinder sig godt i det iskolde Winnipeg, hvor de er ved at bygge et storhold op. Foto: John Woods Sport og Spil Nikolaj Ehlers er blevet superstjerne i Canada på rekordtid

0 kommentarer
Vis kommentarer