Landstræneren sender forward hjem fra ishockey-VM

Efter Mads Søgaards indtræden i den danske trup er der ikke længere plads til Felix Scheel

Det blev ikke i denne omgang, at Felix Scheel (til venstre) fik sin VM-debut. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det blev ikke i denne omgang, at Felix Scheel (til venstre) fik sin VM-debut. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Målmandstalentet Mads Søgaards ankomst til ishockeylandsholdets VM-lejr i Riga får konsekvenser for forwarden Felix Scheel.

Med tilgangen af Søgaard er der for mange spillere i den danske trup, og derfor har landstræner Heinz Ehlers været nødt til at sortere en mand fra. Og valget er faldet på Esbjerg-spilleren, oplyser landsholdsledelsen på Facebook.

- IIHF-reglerne tilsiger, at der kun må være 28 spillere i trupperne, og derfor har landstræner Heinz Ehlers valgt at sende Felix Scheel hjem.

- Han er således allerede fløjet fra Riga og får et stort tak for en fin indsats op til VM-turneringen, lyder det.

Felix Scheel vendte i 2017 tilbage til Danmark efter en lang årrække i svensk ishockey og har siden været flittigt scorende i tre sæsoner i Esbjerg og en enkelt i Aalborg.

I denne sæson blev det til 38 point i 38 grundspilskampe og yderligere syv point i slutspillet for esbjergenserne, der blev ekspederet ud i semifinalen.

Han har spillet 28 landskampe, men har endnu ikke været i aktion i en VM-turnering.

Mads Søgaard, som i denne sæson har været holdkammerat med Scheel i Esbjerg, landede lørdag i Riga. Han skal tilbringe de kommende dage i coronakarantæne, inden han får lov at deltage i træningen.

Ifølge Det Internationale Ishockeyforbunds regler er spillerne først spilleberettiget i VM-turneringen seks dage efter ankomsten til Riga.

Det betyder, at Søgaard tidligst kan blive aktuel til Danmarks møde med Hviderusland på fredag.