Landstræneren vil give kaptajnen en sejr i afskedsgave

Danmarks sidste VM-kamp mod Italien er samtidig et farvel til kaptajn Morten Green – og han skal have en sejr i afskedsgave

Morten Green takker mandag af mod Italien efter 316 landskampe og 19 VM-turneringer. Det skal ske med en sejr, mener landstræner Janne Karlsson. Foto: Jan Karlsson
Morten Green takker mandag af mod Italien efter 316 landskampe og 19 VM-turneringer. Det skal ske med en sejr, mener landstræner Janne Karlsson. Foto: Jan Karlsson

KÖLN (Ekstra Bladet): Mandag eftermiddag spiller Danmark sin sidste VM-kamp. Italiens oprykkere er modstanderen i et opgør, der reelt kan komme til at afgøre, hvem der skal tage sidstepladsen i puljen,

Det regnestykke har landstræner Janne Karlsson ikke lyst til at forholde sig til - men han vil derimod gerne krydse fingre for, at hans kaptajn Morten Green får en sejr i sin sidste landskamp, der bliver hans kamp nr. 316 i den rød-hvide trøje.

- Jeg håber, at – ud over at Morten selv skal hjælpe til og spille en god kamp – at holdet sørger for, at han får en afsked med en sejr, som han har fortjent, siger Janne Karlsson.

Men han må dog pointere, at selv om Italien er oprykker og indtil nu kun har fået et enkelt point, så bliver det ingen let opgave.

- Jeg har set dem spille og har fuld respekt for dem. Vi skal komme ud med fuld fokus for at tage tre point, siger han.

Også forsvarsgeneral Jesper Jensen har sat næsen op efter en sejr – specielt efter ’lige ved og næsten’-kampen mod Sverige.

- Igen spillede vi godt mod en stor nation. Det skal vi ikke være tilfredse med. Vi skal begynde at tage de skalpe, når vi rammer dem på en dårlig dag – eller når vi spiller godt.

- Jeg er skuffet, men vi spiller en god kamp.

- Kommer Italien så til at føle den frustration?

- Ja, det håber jeg. Vi står godt inden den kamp, og vi har fået endnu mere blod på tanden. Mod Sverige spiller vi en af vore bedste kampe, så nu skal vi bare ind og vinde over Italien.

- Vi går 100 procent efter det. Vi skal vinde – længere er den ikke.

Danmark møder Italien kl. 16.15 – du kan følge den live her på sitet

VM-afbud for millioner: Så ekstremt meget tjener de danske ishockey-stjerner

Svenske superstjerner roser danske underdogs

Danmark tæt på at overliste Sveriges superstjerner

Kong Henrik tjekkede ind i Köln

Dynamisk duo nedlagde Tyskland: Vi kan blive endnu bedre

Danmark banker Tyskland efter overtids-drama

Kong George hyldes efter fantastisk VM-debut

VM-skandale: Topscorer sendt hjem efter brydekamp