Legenden hylder Danmark: Stor mulighed for kvartfinale

Heinz Ehlers peger på, at den danske succes kommer trods flere manglende stjerner

TV: Heinz Ehlers hylder Danmarks sejr over Tjekkiet

Der er sket meget med dansk ishockey, siden 1980’erne og 1990’erne, hvor Heinz Ehlers førte Danmark fra C-gruppen og op i B-gruppen.

Siden 2003 har Danmark spillet med i A-VM, og efter søndagens straffeslags-sejr mod Tjekkiet er Danmark på vej i kvartfinalen for anden gang nogensinde og for første gang siden 2010.

- Når man kan slå en af de her top-fem-nationer, så har man gjort det rigtig godt. Det er enormt stort, siger Ehlers til Ekstra Bladet.

- Og når man tænker på, at vi trods alt har en del spillere, der kunne forstærke holdet, så viser det, at der er ved at komme en fornuftig bredde i dansk ishockey også på toppen, siger Ehlers og tænker sikkert på navne som blandt andre Frederik Andersen, Mikkel Bødker og Frans Nielsen.

Heinz Ehlers nåede selv 104 landskampe og ni VM-slutrunder for Danmark (Foto: René Schütze)
Heinz Ehlers nåede selv 104 landskampe og ni VM-slutrunder for Danmark (Foto: René Schütze)
 

Gode på straffe
Hans søn Nikolaj har været en af de helt store spillere ved VM, og søndag var han blandt de tre skytter, der scorede i de afgørende straffeslag. Alligevel svømmer farmand ikke over med ros.

- Det var ikke hans bedste kamp under VM. Der var en del pucktab, men han spiller med to gode spillere, der hele tiden hjælper til. Den kæde har skabt en del, og det er en god kædesammensætning, landstræneren har fået sat sammen, siger Ehlers.

Danmark slog Tjekkiet efter straffeslag (Foto: AP)
Danmark slog Tjekkiet efter straffeslag (Foto: AP)

Den ordinære kamp endte 1-1 efter Morten Madsens udligning, og da først kampen gik i straffe var Heinz Ehlers sikker på dansk succes.

- Vi så forleden mod Letland, at vi har kvalitetsskytter på straffeslag. Så kunne Sebastian Dahm bare holde en enkelt, så vidste jeg, at vi havde chancen, men det er jo fantastisk, at alle tre scorer, siger Ehlers og henviser til de øvrige skytter Lars Eller og Nicklas Jensen.

- Vi har givet os selv en rigtig stor mulighed for at komme i kvartfinalen, siger Ehlers.

Det er mandag aften klokken 19.15, at Danmark møder bundproppen Kasakhstan i den sidste gruppekamp, og en eventuel kvartfinale spilles torsdag.

Taber Schweiz aftenens kamp mod Sverige, så kan Danmark selv spille sig i VM-kvartfinalen. Får Schweiz point mod Sverige, så får Schweiz' kamp mod Tjekkiet tirsdag også betydning for Danmarks kvartfinale-chancer.

Danmark vandt sensationelt på straffeslag mod Tjekkiet, der fører VM-gruppen (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey Dansk sensation: På vej i VM-kvartfinalen

Nicklas Jensen sikrede sejren med fantastisk detalje. (Foto: AP) Ishockey Landstræner om afgørende straffe-trick: Ren verdensklasse!

Der var stor dansk jubel efter sejren mod Tjekkiet (Foto: AP)
Der var stor dansk jubel efter sejren mod Tjekkiet (Foto: AP)
 

12 kommentarer
Vis kommentarer