Ligner VM-exit

Oliver Lauridsen er ramt af en skulderskade 'i den mere alvorlige ende', siger ishockeylandsholdets læge

Oliver Lauridsen har formentlig spillet sine sidste minutter ved VM i Finland efter sit uheld søndag aften. Foto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix
Oliver Lauridsen har formentlig spillet sine sidste minutter ved VM i Finland efter sit uheld søndag aften. Foto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix
Følg Ishockey

Den skulderskade, som den danske ishockeyprofil Oliver Lauridsen pådrog sig i VM-kampen mod Schweiz, er højst sandsynligt alvorlig.

Det vurderer ishockeylandsholdets læge, Henrik Ømark, der er pessimistisk i forhold til Lauridsens chancer for at komme tilbage i turneringen.

- Han er på sygehuset til røntgenfotografering. Der er tale om en skulderskade i den mere alvorlige ende. Det ser ikke for godt ud. Men vi mangler lige at få en endelig status. Han havde store smerter, siger Henrik Ømark.

Skaden opstod allerede midt i første periode i forbindelse med en tackling ved banden bag det danske mål.

Lauridsen smed sig straks til isen og kørte kort efter direkte i omklædningsrummet med skulderen hængende skævt og ansigtet fortrukket i smerte.

Når eller hvis uheldet betyder VM-farvel til backkæmpen, skal landstræner Heinz Ehlers tage stilling til, om han vil indkalde en erstatning fra sin VM-bruttotrup.

Ud over Oliver Lauridsen var seks backer på isen i kampen mod Schweiz, der blev tabt med 0-6.

Derudover råder landstræneren over Rungsteds Morten Jensen, der er med i VM-lejren i Helsinki, men endnu ikke er skrevet ind i turneringen.

Det danske hold har kampfri mandag.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Frans Nielsen spiller sine sidste ishockeykampe ved dette VM. Læs Ekstra Bladets store portræt af Danmarks første NHL-spiller (kræver Plus-abonnement):

Farvel til Frans Nielsen: - En perfekt spiller

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind