Lille monster er dagens mand efter dansk triumf

Sebastian Dahm blokerede alle 44 norske forsøg i Danmarks 3-0-sejr i premierekampen ved ishockey-VM

Dahm var en mur i dag (Foto: Jan Korsgaard)
Dahm var en mur i dag (Foto: Jan Korsgaard)

Holdkammeraterne roser ham helt op under haltaget i det imponerende Ice Palace i Moskva, og med 44 redninger har målmand Sebastian Dahm da også en væsentlig andel i, at Danmark står med tre point efter første kamp ved ishockey-VM.

3-0-sejren over Norge er ikke blot en triumf for det danske landshold, men også endnu en fjer i hatten på målmanden, der har fået et sent gennembrud på landsholdet.

- Det lille monster dernede har været så undervurderet i mange år, og man under ham at få lov at vise, hvor god han er, siger landsholdets kaptajn, Morten Green.

- Han viste det til VM sidste år, og han viste det i igen i dag. Det er en fyr, der har arbejdet meget hårdt for sin succes, så man under ham det virkelig, siger Green.

Det var første gang i VM-sammenhæng, at Sebastian Dahm holdt målet rent. Som gevinst fik han en af kamppuckene med hjem til præmiehylden.

- Sådan en har jeg ønsket mig længe, og den er jeg glad for at tage med hjem til samlingen, siger Sebastian Dahm.

Efter en årrække i skyggen af Patrick Galbraith og Simon Nielsen ligner han nu mere og mere landsholdets førstemålmand - i hvert fald, når Frederik Andersen ikke er til rådighed.

- I de sidste par år har jeg koncentreret mig meget om min spillestil. Jeg holder det så struktureret som muligt, og det er en fed følelse, når det lykkes - også på internationalt niveau.

- Så får man et ekstra skud selvtillid og tro på fremtiden, siger Sebastian Dahm.

Et væld af udvisninger i tredje periode gjorde, at Danmark kom til at spille i undertal næsten uafbrudt i otte minutter, men den 29-årige målmand afværgede alt, hvad der blev sendt imod ham.

- Man kan kæmpe alt, hvad man kan, og sørge for at få så god en position som muligt. Men i den sidste ende skal man også have nogle marginaler med sig, siger Sebastian Dahm.

0 kommentarer
Vis kommentarer