Medier: Russisk ishockey ramt af kæmpe dopingsag

Over halvdelen af Ruslands U18-landshold i ishockey har taget stoffet meldonium, skriver flere medier

Flere fra det russiske U18-landshold er testet positiv for meldononium, stoffet, Maria Sharapova netop er dømt for at have taget. (Foto: AP)
Flere fra det russiske U18-landshold er testet positiv for meldononium, stoffet, Maria Sharapova netop er dømt for at have taget. (Foto: AP)

Flere sportshjemmesider skriver onsdag aften dansk tid, at størstedelen af det russiske U18-landshold i ishockey er testet positiv for det kontroversielle stof meldonium, der har fældet en lang række professionelle sportsudøvere, siden det blev ulovligt i januar.

Historien bredte sig, efter hjemmesiden allhockey.ru beskrev sagen. Hele det russiske ungdomshold er ifølge det norske nyhedsbureau NTB fjernet fra landsholdets hjemmeside.

- Der er opstået en særdeles uheldig situation, men jeg kan ikke kommentere det yderligere, udtaler Ruslands tidligere U18-træner Vitalij Prokhorov ifølge NTB.

Den seneste russiske dopingskandale kommer før ungdoms-VM i Grand Forks i USA næste uge. Her vil det russiske U18-landshold ifølge NTB være skiftet ud med U17-landsholdet.

(Arkivfoto: AP) Anden sport Wada retter også dopingsøgelyset mod kinesisk svømning

Meldonium er det samme stof, som tennisstjernen Maria Sharapova blev fældet af tidligere på året. Andre sportsudøvere, der er blevet fældet af meldonium, er den norske vægtløfter Ruth Kasirye og den russiske svømmestjerne Yulia Efimova.

23. marts oplyste Det Internationale Dopingagentur, Wada, at 123 sportsudøvere på daværende tidspunkt var trådt i meldonium-fælden, siden det blev forbudt.

- I øjeblikket 123 positive meldonium-sager, siden stoffet blev forbudt den 1. januar 2016, skrev Wada-talsmand, Ben Nichols, på twitter.

Meldonium er hjertemedicin, der også kan sende større mængder ilt ud til musklerne, og tidligere har Wada oplyst, at 100 atleter var testet positiv for brug af stoffet.

Meldonium-forbuddet blev varslet for cirka et halvt år siden, og det blev så effektueret fra årsskiftet.

Lysenko bider i sin guldmedalje ved EM i Sverige i 2006. (Foto: AP) Atletik OL-guldvinder knaldet for doping-misbrug

Mutko er en belastning for international idræt. Foto. AP Jan Jensen Fjern ham dog: Russisk minister vader i dopingskandaler

5 kommentarer
Vis kommentarer