NHL-stjerner for dyre: Risikerer at misse OL

IOC vil ikke betale ekstra for at få NHL-spillere til OL. Det kan devaluere ishockeyturneringen sportsligt

Jannik Hansen og resten af feltet af NHL-spillere er omdrejningspunktet i den aktuelle sag mellem IOC og NHL. (Foto: AP)
Jannik Hansen og resten af feltet af NHL-spillere er omdrejningspunktet i den aktuelle sag mellem IOC og NHL. (Foto: AP)

Det er ikke sikkert, at spillerne fra verdens bedste ishockeyliga, den nordamerikanske NHL, får lov til at deltage ved vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang i 2018.

Det skriver flere amerikanske medier.

Det er økonomisk uenighed, der kan forhindre de bedste spillere i at deltage ved den mest prestigefyldte turnering for landshold.

Angiveligt ønsker Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ikke at kompensere NHL-klubberne ved at betale udgifter til blandt andet forsikring og transport. Det har IOC ellers gjort siden OL i Nagano i 1998.

Repræsentanter for NHL-spillerne mødtes i sidste uge med Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) for at diskutere problematikken, rapporterer sportsmediet ESPN.

OL medfører, at NHL må holde pause undervejs i sæsonen, og det irriterer klubberne, som blandt andet frygter for at få skadede spillere tilbage til den afgørende del af sæsonen.

Modsat spekuleres der i, at NHL har en kommerciel interesse i at få udbredt ishockeyen i Asien. Derfor taler det for en aftale, at vinter-OL i 2022 ligeledes bliver afviklet i Asien - i Beijing.

Når Danmark i september i år skal forsøge at kvalificere sig til OL, bliver det med NHL-spillere på holdet, men det er altså ikke sikkert, at de får lov til at deltage ved selve legene, hvis Danmark kvalificerer sig.

0 kommentarer
Vis kommentarer