Norge ser misundeligt mod Danmark: Denne stjerne sukker de efter

På isen er Danmark og Norge arvefjender. Ekstra Bladet har spurgt ishockey-reporter Vegard Aulstad om det norske hold - se hvem af de danske stjerner, han gerne så på det norske landshold

Ishockeytræner og tidligere landsholdsspiller Olaf Eller fortæller her om kampens betydning (Producer: Martin Lorentsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Når Danmark og Norge kl. 16.15 tørner sammen i Boxen, er det også et opgør mellem to arvefjender.

De to mandskaber har traditionelt været på nogenlunde samme niveau, men et afbudsramt Norge har ved dette VM haft det svært.

Derfor ser den norske avis VG's ishockey-reporter Vegard Aulstad misundeligt til på det danske mandskab, hvor der er flere spillere, han gerne så på det norske landshold.

- Der er mange spændende at vælge mellem. Jeg ville gerne have haft Frederik Andersen på mål, men jeg vælger at tage Oliver Bjorkstrand.

- Ved dette VM mangler Norge spillere, der kan bryde mønsteret i kampen. En kreativ spiller som Bjorkstrand havde ændret meget. Han har også fremtiden foran sig. Det trænger Norge til, da de har mange profiler, som har rundet de 30 år.

At Danmark stiller med et hold med store profiler fra både NHL og KHL gør udslaget, når Aulstad skal pege på favoritten til fredagens kamp.

- Jeg ser Danmark som ganske stor favorit. Norge havde længe et godt tag på Danmark ved VM, men det er slut nu.

- Desuden har Danmark et meget stærkt hold i år. De har mange profiler i de udenlandske ligaer, og Norge har ikke så mange i år. Mats Zuccarello (NY Rangers), Patrick Thoresen (KHL) og Andreas Martinsen (Chicago Blackhawks/AHL) mangler. Det er store, store navne på det norske hold. Uden dem har holdet svært ved at lægge tryk i offensiv zone.

- Men det er ikke umuligt for Norge at vinde. Olimb-brødrene og godt keeperspil kan ødelægge det for Danmark. Men de må ikke tage mange udvisninger, for Danmark er superstærke i powerplay.

De norske målsætninger er som de danske: De skal i kvartfinalen. Det har de været før, men Vegard Aulstad erkender, at der skal godt med held til i år. Chancerne er i hvert fald ikke for gode.

- Nej, de er meget små. For med Danmarks sejr over Finland og Letlands point mod USA betyder det, at Norge skal slå Danmark, Sydkorea og samtidig måske have 1-2 point mod Canada og USA.

- Det går nok ikke for det norske hold i år. Men jeg tager gerne fejl!

Danmark møder Norge kl. 16.15. Du kan naturligvis følge kampen live her på sitet

Jonas Holøs roser danskerne for turneringen indtil nu. Foto: Petr David Josek/AP/Ritzau Scanpix Ishockey Norge imponeret før VM-gyser: De spiller jo en brand-kamp

Festen fortsætter på TV2, når Danmark fredag eftermiddag møder Norge. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Dansk VM-feber: Nu er der godt nyt til hungrende is-fans

Nichlas Hardt har netop scoret til 3-2 mod finnerne. Jublen på is og lægter er endeløs, og de svenske medier jubler med. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Svenskerne jubler over Danmarks sensation: De kan gå i VM-semifinalen!

To af VM's absolutte lønkonger, Connor McDavid (med C på brystet) og Leon Draisaitl, optræder til dagligt i Edmonton Oilers. Foto: Jason Franson/AP/Ritzau Scanpix Sport og Spil De er VM's største stjerner: Se deres vilde lønninger

0 kommentarer
Vis kommentarer