Norge taber tæt kamp i Danmarks gruppe

På andendagen ved VM i ishockey vandt Letland knebent med 3-2 over Norge i Danmarks gruppe

Frans Nielsen jubler med holdkammeraterne, efter at han havde været med til at sende sejren til Danmark. Foto: Jens Dresling Ishockey Brød aftalen: Dansk målhelt afslører straffetrick

Mens Danmark indledte ishockey-VM på hjemmebane med en sejr over Tyskland fredag aften, så var Letland og Norge først i aktion lørdag eftermiddag.

Letland slap bedst fra premiereopgaven med en sejr på 3-2 over Norge, som dermed allerede er under pres i Danmarks gruppe i jagten på en plads i kvartfinalen.

Favoritterne USA, Canada og Finland forventes at snuppe de tre øverste pladser, og så bliver der formentlig hård kamp mellem Danmark, Tyskland, Norge og Letland om den fjerde og sidste plads i kvartfinalen.

Letland tog med sejren et lille skridt mod kvartfinalen, fordi holdet samtidig er bedst indbyrdes mod Norge.

Nordmændene begyndte ellers bedst. Den 37-årige veteran Anders Bastiansen bragte Norge foran 1-0 efter otte minutter, da han akkurat fandt lidt plads i det ene målhjørne.

Fire minutter senere fordoblede den 31-årige holdkammerat Alexander Bonsaksen føringen med et hårdt langskud mellem venner og fjender.

Inden de to norske scoringer havde Letland domineret kampen godt hjulpet fra lægterne i Boxen i Herning af de mange tilrejsende lettiske fans.

Seks minutter inde i anden periode fik Letland reduceret, da Rudolfs Balcers scorede til 1-2.

Norge holdt stand i resten af perioden, da letterne modtog flere udvisninger for at fælde modstanderne med urene midler.

Letland forsøgte i tredje periode at fremtvinge en udligning, og det lykkedes, da Rodrigo Abols scorede til 2-2 med ni minutter tilbage af kampen.

Dermed skulle kampen ud i overtid, og her afgjorde Letland hurtigt kampen efter 24 sekunder, da Rudolf Balcers scorede sit andet mål i kampen.

Senere lørdag skal Danmark i aktion mod USA. Kampen spilles klokken 20.15.

Forinden skal gruppens sidste to hold på isen, når Finland møder Sydkorea.

Ishockey Dansk vidunder-start: Se de rød/hvide drømme-karakterer

Dansk jubel, da Tyskland blev besejret i VM-åbningen. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix Ishockey Vanvittig VM-åbning: Danmark vinder efter kæmpe-gyser

Frederik Andersen har med fantastiske redninger spillet sig ind i alles hjerter i Toronto, hvor alle er på fornavn med 'Freddy'. Foto: Chris Young Sport og Spil Frelseren Frederik er blevet kult i ishockeyens højborg

Tyskland møder Danmark fredag aften i VM-premieren, og OL-sølvvinderne griner allerede af forholdene i arenaen i Herning. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Ishockey Mærkelige toiletter! Tyskerne griner af VM i Danmark

0 kommentarer
Vis kommentarer