Ny økonomisk farce: Dansk klub går konkurs

Hvidovre Fighters må dreje nøglen om

Hvidovre Fighters i kamp mod Herning Blue Fox. Arkivfoto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Hvidovre Fighters i kamp mod Herning Blue Fox. Arkivfoto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Ishockeyklubben Hvidovre Fighters indstiller driften, da det ikke er lykkedes at redde klubben økonomisk. Det meddeler klubben tirsdag formiddag i en pressemeddelelse.

- Vi har forsøgt at redde selskabet de seneste måneder, men må – efter ekstern rådgivning - konkludere, at det ikke lykkes for os.

- Bestyrelsen har derfor besluttet at indstille driften af Hvidovre Fighters med øjeblikkelig virkning, oplyser klubben.

Bestyrelsen og direktionen fratræder samtidig deres poster, så hele selskabet står nu uden en ledelse.

Uholdbart fundament
Hvidovre Fighters forklarer, at kommunen har vist velvilje, og at hovedparten af spillerne samt staben har været positivt indstillet, men flere har fremsat betingelser, som klubben ikke kan opfylde.

- Dermed har vi ikke fået underskrifter på de nye kontraktbetingelser, som vi har kunnet tilbyde, hvis økonomien skulle hænge sammen, og vi skulle nå frem til et holdbart fundament, der rakte ud i fremtiden.

- Vi er kede af, at det ikke kunne komme over målstregen, da et stort antal mennesker har lagt mange ulønnede timer i forsøget på at lykkes med ligahockey i Hvidovre, lyder det fra klubben.

Halvanden sæson i det bedste selskab
Hvidovre Fighters spillede i den bedste danske række, Metal-Ligaen, hvor holdet lå placeret på sidstepladsen. Med konkursen er der nu kun ni hold tilbage i ligaen.

Den sjællandske klub blev forrige sommer godkendt som ishockeyklub og modtog licens som ligaklub, efter man havde brugt næsten fire år i den næstbedste række. En opgradering i organisationen samt støtte fra sponsorer og kommunen kom i hus efter en sejr i 1. division, og dermed kunne klubben tage det sidste skridt mod den bedste række. Dermed blev det til halvanden sæson i det bedste selskab.

Tirsdag aften skulle Hvidovre Fighters have mødt Sønderjyske på hjemmebane i Metal-Ligaen, men den kamp er nu aflyst.

Hvidovre Fighters har gennem en længere periode kæmpet med at få økonomien til at hænge sammen, ligesom en række andre danske ishockeyklubber har haft det svært på bundlinjen. Inden sæsonen blev Gentofte Stars trukket ud af ligaen, fordi Danmarks Ishockey Union ikke vurderede, at klubben ville kunne gennemføre sæsonen.

Det er trejde gang inden for en kort årrække, Hvidovre må opgive at holde liv i et ishockeyhold. I 2009 gik Totempo HvIK konkurs, og i 2013 var Hvidovre en af moderklubberne bag Copenhagen Ishockey, der ligeledes måtte dreje nøglen rundt.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hvidovre efter konkurs: Storsponsor knækkede os

Af: Ritzau Sport

Tirsdag meddelte bestyrelsen i ishockeyklubben Hvidovre Fighters, som hører til i landets bedste række, Metal Ligaen, at man har opgivet håbet om at redde den økonomisk skrantende klub.

Derfor har både ledelse og bestyrelse afsat sig selv og indstillet al drift med øjeblikkelig virkning.

Kommunikationsansvarlig i klubben Jesper Kristoffersen siger om situationen:

- Vi er ikke lykkedes med at komme i mål med de folk, vi skulle i mål med rent økonomisk for at kunne komme ned på et økonomisk niveau, hvor det gav mening at fortsætte, og hvor vi kunne se os selv gå gennem hele sæsonen og samtidig lægge et fundament for ishockeyen i fremtiden.

- Helt kort fortalt er der nogle, som ikke har kunnet overtales til at komme ned på et niveau, hvor vi kunne være med i den situation, som vi står i.

Er der tale om spillere?

- Ja, det kan man sige. Spillere og trænere. Ikke mange, men nok til at det ikke kunne lade sig gøre.

Har I været for ambitiøse med projektet?

- Det synes jeg egentlig ikke, vi har. Vi kan vende tilbage til pressemeddelelsen med den storsponsor, vi havde underskrevet med, men som ikke vil betale. Det er det, som gør, at vi ikke kan fortsætte.

- Vi har skullet bede spillerne om mere, end nogle af spillerne kunne se sig selv i. Det skal spillere og trænere som sådan ikke lægges til last, men den kontrakt er det, som vælter læsset.

Har I mere arbejde at gøre, eller hvad kommer der til at ske nu?

- Det har jeg ikke nogen kommentar til. Vi bliver vel begæret konkurs inden for de næste par døgn, og så må sagen gå sin gang.

Hvad kommer der til at ske med ishockeyen i Hvidovre?

- Det er for tidligt at svare på. Jeg tror ikke, at vi, der sidder i bestyrelsen, skal have noget med ishockey at gøre lige det næste stykke tid. Vi skal nok lige trække luft ind, og så ved jeg ikke, om der er nogen i fremtiden, der har mod på et projekt med ishockey i Hvidovre. Men jeg tror, at det har lange udsigter.

Lykkes det for en ishockeyspiller at få kontrakt i en af de store ligaer, er tiden på isen ganske indbringende, og flere danske spillere tjener da også i millionklassen. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix Sport og Spil Millionerne ruller - så meget tjener de danske VM-stjerner

Se også: Endelig, endelig! Frans blev helten i sjælden sejr

Se også: Fed stime: Dansk stjerne lyser op i endnu en triumf

26 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere