Ny verdensrekord: Spillere bombarderet med 34.798 bamser

Ved målet til 1-0 går publikum amok. Se det spektakulære syn herunder

Se verdensrekorden i 'teddy bear toss' blive slået her. Video: AP/Spectee.

Der blev sat ny verdensrekord, da Hershey Bears og Binghamton Devils søndag tørnede sammen i den amerikanske AHL-liga.

Da Riley Barber bragte hjemmeholdet foran 1-0 midt i første periode, åbnede han nemlig samtidig for en syndflod på ikke mindre en 34.798 tøjdyr, som blev kastet fra publikumsrækkerne og ned på isen, skriver CBS.

Traditionen med at kaste tøjdyr på isen kaldes 'teddy bear toss' og er meget udbredt blandt hold i de lavere amerikanske og canadiske ishockeyrækker.

Typisk beder holdene deres fans om at medbringe tøjdyr til en kamp umiddelbart inden jul og kaste dem på banen ved det første mål.

Det skaber både et spektakulært syn og støtter en god sag, da de mange bamser efterfølgende samles ind og foræres til gode formål, og i søndagens opgør mellem Hershey Bears og Binghamton Devils var der ekstra meget velgørenhed på spil.

Organisationen CommunityAid havde nemlig lovet at donere 50 cent pr bamse, dog med et loft på 15.000 dollar, hvis rekorden altså blev slået. Derudover havde en privat Hershey Bears-fans lovet at donere en dollar pr tøjdyr uden nogen øvre grænse.

Den nye verdensrekord på 34.798 tøjdyr er en væsentlig forbedring af den tidligere verdensrekord, der lød på 28.815 styk. Den blev sat af det canadiske hold Calgary Hitmen i 2015.

Her bliver der kastet bamser på banen under en kamp mellem Feyenoord og ADO Den Haag i den hollandske Æresdivison. Video: AP/IMG Media.

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere