Opgivende nordmand efter danske VM-klø: De legede med os

Norge fik en ishockey-lektion af de veloplagte danske ishockey-herrer

Norge fik en med staven af Danmark fredag. Foto: Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Norge fik en med staven af Danmark fredag. Foto: Joe Klamar/Ritzau Scanpix

Danmark har en solid ishockey-stav placeret i næste uges kvartfinale, efter det lykkedes at besejre de evige rivaler fra Norge med 3-0 fredag.

I hele denne slutrunde har det danske overtalsspil fungeret særdeles glimrende, og kampen mod Norge var ingen undtagelse. Alle tre scoringer blev således sat ind i powerplay, hvor ikke mindst Nicklas Jensen med to træffere skød sig varm.

Mens Danmarks VM-optur fortsætter, ser det anderledes skidt ud for nordmændene, der nu skal koncentrere sig om at undgå at rykke ned.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 

Kampen mod Danmark blev aldrig en forestilling, der gav nordmændene håb om mere. Det erkender Alexander Bonsaksen.

- Det er tungt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige... Vi får ikke skudt hul på deres keeper (Frederik Andersen, red.), og vi skaber kun meget lidt. De leger med os i powerplay. Det er forbandet ærgerligt, sagde Alexander Bonsaksen til VG efter kampen.

- De scorer tre powerplay-mål. Det er sort på hvidt. De scorer tre mål i PP, vi scorer ingen. Fem mod fem spiller vi jo 0-0. Det er som regel overtal/undertal, der afgør gør. Det er det, vi taber kampen på, lød det fra en opgivende nordmand, der fik opbakning af holdkammerat Mathis Olimb.

- Vi er horrible i undertal. Vi må indstille os på kampen mod Sydkorea nu, sagde Olim med henvisning til nøglekampen i gruppen for nordmændene, hvis nedrykningen skal undgås.

Før kampen havde nordmændene ellers erkendt, at de skulle holde sig fra udvisninger, så de undgik af komme alt for meget i undertal, belært af danskernes effektivitet i netop de situationer i de forrige kampe.

Den taktik lykkedes dog ingenlunde, og derfor er det Danmark, der ikke bare kan skimte avancementet fra VMs gruppe B.

To af VM's absolutte lønkonger, Connor McDavid (med C på brystet) og Leon Draisaitl, optræder til dagligt i Edmonton Oilers. Foto: Jason Franson/AP/Ritzau Scanpix Sport og Spil De er VM's største stjerner: Se deres vilde lønninger

De danske spillere leverede endnu en pragtpræstation, da Norge blev besejret. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Norge blev pelset - nu lugter det af dansk kvartfinale!

USA var ovenpå i hele kampen mod Sydkorea. 13-1 vandt amerikanerne. Foto: Ritzau/Scanpix Ishockey Danmarks kommende VM-modstander får gigantiske tæsk af USA

Foto: Jens Dresling Ishockey Den lokale hjem-ismand bomber sig VM-varm

Jonas Holøs i kampe med Nichlas Hardt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Norsk kaptajn efter dansk øretæve: Bare vi ikke rykker ned

9 kommentarer
Vis kommentarer