Pyha! Dansk sejr trods truende kollaps

Sydkorea gav overraskende danskerne meget at se til og var længe med i kampen, der dog endte med en dansk 3-1-sejr

De danske spillere kunne trods alt juble efter sejren over Sydkorea, der dog blev noget mindre end forventet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De danske spillere kunne trods alt juble efter sejren over Sydkorea, der dog blev noget mindre end forventet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HERNING (Ekstra Bladet): Danmark har ved denne VM-slutrunde leveret én sensation, da Finland blev besejret.

Lørdag var de rød-hvide ved at levere en mere. Bare med modsat fortegn.

For undervejs i 3-1-sejren over Sydkorea var danskerne på hælene, og det havde faktisk ikke været uretfærdigt, hvis sydkoreanerne i 2. periode var kommet foran.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 

Det skete ikke - danskerne svarede igen og kunne med møje og besvær sætte tre meget værdifulde point ind på kontoen i kapløbet om en kvartfinaleplads i den meget lige pulje.

Men det holdt som sagt hårdt, og de danske tilskuere i Boxen var da heller ikke oppe i det gear, de havde været i mod Finland og Norge.

Allerede fra start stod det klart, at der ikke skulle blive tale om den danske storsejr, der ellers var forventet efter USA's nedsabling af sydkoreanerne 13-1 aftenen forinden.

Faktisk havde koreanerne efter syv minutter den første store mulighed, men heldigvis for danskerne gik afslutningen tæt forbi stolpen.

Koreanerne havde held til at afvikle kampens start på egne præmisser. Danskernes spil flød ikke rigtigt, og fejlprocenten var alt, alt for høj. Derfor endte 1. periode uden scoringer.

Som sædvanligt skulle der først ske noget, da det danske powerplay kom i spil. Det gjorde det efter et minut af 2. periode. Men meget uvant fik det ikke rigtig fat - før til sidst.

Don Ku Lee nåede lige nøjagtigt at komme på isen, inden Frans Nielsen demonstrerede, at han havde svip i håndleddet og sendte pucken ind bag Matt Dalton.

Foto: AP
Foto: AP

Så kunne danskerne ånde lettet op. Men kort efter fik de en lektion i, at det kan gå stærkt i ishockey,

Nicklas Jensen brød godt igennem og serverede den for Nichlas Hardt, der dog ramte stolpen. Og på det efterfølgende angreb kunne Kisung Kim så udligne for koreanerne.

Det førte til en periode med endnu flere danske fejl. Ja, selv powerplay fungerede slet ikke.

Egentlig havde det været retfærdigt, hvis sydkoreanerne kom på 2-1, men overliggeren var i vejen for det sensationelle føringsmål.

Men igen kom der en lektion i ishockeyens hastighed. For kort efter fik Danmark sat et angreb, hvor Jesper Jensen satte en pasning fra Oliver Bjorkstrand ind.

2-1 og på ny lidt luft til de danske spillere inden 3. periode.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 

Her fortsatte tendensen fra de første 40 minutter. Danskerne havde måske nok overtaget, men sydkoreanerne var konstant farlige, og publikum kunne på intet tidspunkt sidde med fornemmelsen af, at 'den var hjemme'.

I hvert fald ikke før tre minutter før tid. Her rullede det danske powerplay sig igen ud, og Frans Nielsen fandt sublimt Nichlas Hardt tæt under mål, og Malmø-forwarden kunne styre den i mål til 3-1.

Så kunne der synges og tralles i Boxen efter et truende dansk kollaps.

Med sejren rykker Danmark - i hvert fald for en stund - op på 3. pladsen i gruppen og kan nu se frem til to dage uden kamp, inden den meget vigtige sidste kamp mod Letland på tirsdag.

Nichlas Hardt har netop scoret til 3-2 mod finnerne. Jublen på is og lægter er endeløs, og de svenske medier jubler med. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Svenskerne jubler over Danmarks sensation: De kan gå i VM-semifinalen!

Philip Larsen var en af dem, der skulle have styr på Sebastian Aho. Det lykkedes - næsten. Foto: Petr David Josek/AP/Ritzau Scanpix Ishockey Efter VM-sensation: Slagne finner hylder Danmark

De danske spillere var helt naturligt ovenud lykkelige efter sejren over Finland. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Danske VM-helte efter vild sejr: Det var så man fik gåsehud

To af VM's absolutte lønkonger, Connor McDavid (med C på brystet) og Leon Draisaitl, optræder til dagligt i Edmonton Oilers. Foto: Jason Franson/AP/Ritzau Scanpix Sport og Spil De er VM's største stjerner: Se deres vilde lønninger

12 kommentarer
Vis kommentarer