Rasende over brutalt angreb: 'Det var jo et mordforsøg'

Champions League-1/8-finalen sluttede med en meget voldsom tackling, som får alle til at rase

Daniel Paille i aktion for Brynäs, men i Champions League mod Mannheim blev han tacklet helt uventet. Foto: All Over
Daniel Paille i aktion for Brynäs, men i Champions League mod Mannheim blev han tacklet helt uventet. Foto: All Over
Følg Ishockey

De danske mestre fra Esbjerg Energy er for længst færdige i ishockeyens Champions League. De tabte alle seks kampe i gruppespillet, hvor tyske Adler Mannheim vandt danskernes gruppe D.

Men nu er den tyske klub for alvor kommet i fokus i forbindelse med deres exit fra turneringen tirsdag aften i 1/8-finalen mod svenske Brynäs.

Efter 2-3-nederlag i første kamp og på vej mod 1-2-nederlag i returkampen, så blev tyskerne ramt af en bunke matchstraffe mod slutningen af kampen. Og med 25 sekunder kom en helt sindssyg tackling fra 26-årige Thomas Larkin, der har spillet VM-slutrunder for Italien.

Italieneren overfaldt ganske enkelt svenskernes Daniel Paille med en brutal tackling i en situation, hvor Brynäs-spilleren var meget langt fra pucken og derfor helt chanceløs i forhold til at forsvare sig.

- Man bliver dødbange, for det var jo et mordforsøg. Men bortset fra det, så går det rigtig godt med Daniel. Han er på benene igen, siger Brynäs-sportschef Stefan Bengtzén til Aftonbladet.

Efterfølgende lå spilleren længe på isen, og sportschefen peger på, at Paille har været heldig ikke at pådrage sig en hjernerystelse. Han håber på en karantæne på mindst otte-ti kampe.

Uheldige Daniel Paille er tidligere blevet hårdt ramt:

Daniel Paille er tidligere blevet hårdt ramt - her i hans NHL-tid hos Boston Bruins, hvor han bløder kraftigt i en kamp mod New York Islanders. Foto: AP
Daniel Paille er tidligere blevet hårdt ramt - her i hans NHL-tid hos Boston Bruins, hvor han bløder kraftigt i en kamp mod New York Islanders. Foto: AP
 

Også svenskernes træner er rasende.

- Det er et brutalt angreb og blandt det vildeste, jeg har set, og jeg har set mange tacklinger. Den slags må ikke foregå på en hockey-bane. Med fuldt overlæg at gå ud og skade et menneske sådan, det kan slutte rigtig skidt, og det kan betyde, at karrieren er ovre, siger træner Tommy Sjödin.

Svenskernes anfører Jacob Blomqvist oplevede det tyske hold på nærmeste hold, og så også tacklingen fra den 196 centimeter høje og 100 kilo tunge Larkin.

- Sikke nogle idioter. Send den skiderik hjem. De er så satans feje. De ved, at vi ikke skal spille mod hinanden mere og opfører sig som idioter, når de har tabt. Jeg synes, at de burde få lange straffe, ekstra hårde, siger Blomqvist til SVT.

Skurken Thomas Larkin her under forårets VM i kamp mod Tyskland. Foto: AP
Skurken Thomas Larkin her under forårets VM i kamp mod Tyskland. Foto: AP
 

I alt fik fire Mannheim-spillere matchstraf mod kampens slutning, og tyskerne er nu færdige i Champions League, hvor Brynäs i kvartfinalen skal op mod tjekkiske Ocelari Trinec.

Du kan se den ekstreme tackling på Expressens hjemmeside lige her

Drama i aftes: Kollapsede midt under sin egen hyldest

TV-vært i brutalt styrt: Har fået 11 brud og en punkteret lunge

Dansk stjerne tjener kassen: Landets bedst lønnede sportsmand

Usle udebaneture: 'Alle lå nøgne i bussen'

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind