Ren eufori: Sammenligner dansk matchvinder med kæmpe NHL-stjerne

Ishockey-kommentator og ekspert Jimmy Bøjgaard jubler over den danske matchvinder fra 3-2-sejren over Tjekkiet ved U20-VM. Han er så god, at han sammenlignes med én af spillets allerstørste

Mathias From får store roser med på vejen af ishockey-kommentator Jimmy Bøjgaard. Foto: AP
Mathias From får store roser med på vejen af ishockey-kommentator Jimmy Bøjgaard. Foto: AP

De fleste tabte kæben, som havde de fået bedøvet mundtøjet hos tandlægen, da de så det bare 19-årige, danske supertalent Mathias Froms flabede afslutning torsdag aften mod Tjekkiet ved U20-VM i Ishockey. 

From tog et skarpt træk ude fra siden og ind i banen, satte fart som et godstog og gled forbi en forsvarsspiller, hvorefter han med baghånden fikst vippede pucken op i nettaget til slutresultat 3-2 over tjekkerne. Klassekasse. Intet mindre.

Hele aktionen, ja, Froms spillestil generelt, leder ishockey-kommentatoren Jimmy Bøjgaards tanker hen på én af spillets allerstørste. Den russiske NHL-stjerne Alexander Ovechkin. En mand, der har været topscorer i NHL, verdens bedste ishockey-liga, hele seks gange i karrieren – indtil videre.

- Ovechkin er mere powerfuld i sin stil. Men den samme fatning på staven, højrefatning, så de åbner banen godt op, og de er begge målfarlige, hurtige og kreative med pucken. Du ser dem begge og tænker, ’wauw, de kan noget ekstra’. De er samtidig frække som slagterhunde, siger Jimmy Bøjgaard til Ekstra Bladet og sammenligner From med en anden russisk NHL-legende:

- Da Ilya Kovalchuk var junior, havde han også den her frækhed med pucken og den her fantastiske hurtighed, som man ser hos From. Og første gang man så From tænkte man ’Hold da op, har vi virkelig en dansker, der kan den slags, drible på den måde?!’.

Jimmy Bøjgaard sammenligner Mathias From med Ilya Kovalchuk. Her ses russeren i New Jersey Devils trøjen. Foto: AP
Jimmy Bøjgaard sammenligner Mathias From med Ilya Kovalchuk. Her ses russeren i New Jersey Devils trøjen. Foto: AP
 

Nærmer sig NHL
NHL, eller vejen dertil, kan ifølge Bøjgaard meget vel snart blive en hel del kortere for Mathias From. Allerede i år draftede (valgte, red.) sidste års NHL-mestre Chicago Blackhawks at skrive kontrakt med Mathias From. Indtil videre spiller han dog for Rögle i den bedste svenske række.

- Chicago har nok 200 scouting-rapporter på From. Men sådan en markant detalje, som han laver mod Tjekkiet er måske noget, der får dem til at sige, at de vil have ham over og spille på deres farmerhold (udviklingshold, red.). Han markerer her, hvorfor han allerede er draftet.

Samtidig mener Bøjgaard, at From adskiller sig fra mange andre store talenter på ét punkt.

- Forskellen på de bedste og næstbedste er, om du kan lave de lækre ting i høj fart med en modstander i hælene og én fra siden, som vil skralde dig. Det kan From. Han er ’flashy’, som canadierne ville sige.

Skal lære det defensive
Jimmy Bøjgaard finder det ekstra imponerende, at From kommer ind til sin første U20 VM-kamp efter en skade. Alligevel afgør han kampen. Endda uden at være i topform. Men der er ting, der skal forbedres, hvis den skal stå på NHL i den nærmeste fremtid, mener ishockey-eksperten.

 - I NHL spilles der i begge banens ender. Så han skal lære at arbejde mere defensivt. Han har den fordel, at han viser, han har pakken offensivt. Så på den led viser, at han har niveauet til at spille i NHL. Men det andet skal forbedres.

Måske skal vi forvente os mere af From og de andre danskere, som allerede er klar til kvartfinalen ved U20-VM. Hvis Danmark vinder aftenens sidste gruppekamp over Schweiz, bliver de nummer to i gruppen. Det betyder, at danskerne meget vel kan rende ind i Rusland i kvartfinalen. Og selvom det lyder skræmmende, er Danmark ikke helt uden chance, mener Bøjgaard.

- Dem har vi det jo godt mod i kvartfinaler. Sidste år var det en umulig opgave, alligevel var vi tæt på at vinde. Sidst kaldte vi det en sensation. I år må vi nedgradere det til overraskelse, hvis vi slår dem. Chancerne er bedst mod Rusland, for deres moral kan drilles. Danmark har alt at vinde og intet at tabe.

Klokken 23 dansk tid spiller Danmark mod Schweiz.

Se målet og højdepunkterne fra kampen her:

Det er ikke kun herhjemme, de  danske ishockey-helte er et af de store samtaleemner. Det er de også i international sportspresse. Foto: AP/Paul Chiasson. Ishockey Udlandet klapper af danske hockey-helte: De laver magi

Ishockey Frans Nielsen assisterer i Detroit-sejr i NHL

Danmark er klar til kvartfinalen efter finsk nederlag til Sverige. Se danskerne juble som vilde dyr. Foto: AP. Ishockey Selv svenskerne jubler: Her går danske ishockey-darlings bersærk

De danske ishockey-helte kan skrive huistorie med en sejr i kvartfinalen mod Finland. (Foto: Tass) Sport Vild løn-forskel: Kom tæt på de danske ishockey-helte

14 kommentarer
Vis kommentarer