Ren farce - DM-semi udsat flere timer

  Herning vandt en over fem timer lang maratonkamp

Det tog næsten to timer at få repareret døren, som ismaskinen fik ramt på, så opgøret blev udsat i næsten to timer (Foto: Lars Møller Ritzau Scanpix)
Det tog næsten to timer at få repareret døren, som ismaskinen fik ramt på, så opgøret blev udsat i næsten to timer (Foto: Lars Møller Ritzau Scanpix)

En ismaskine på afveje er årsagen til, at den anden DM-semifinale i ishockey mellem Rungsted Seier Capital og Herning Blue Fox indtil videre har været udsat i en time og et kvarter.

Det betød, at det blev på den anden side af midnat, inden gæsternes Branden Gracel efter 93 minutters og 55 sekunders spil scorede til slutresultat 4-3.

Da var der gået mere end fem timer på grund af udsættelsen og næsten to ekstra perioder.

Da ismaskinen kom i aktion efter 1. periode for at lave ny is, blev en dør nærmest smadret, og den stærkt beskadigede dør kan ikke lukkes.

Efter flere forsøg på at reparere skaden er der blevet sendt bud efter en smed der netop er ankommet til Bitcoin Arena med et svejsesæt.

Arrangørerne havde et håb om, at kampen kunne genoptages igen kl. 21.15, men det er altså ikke tilfældet, så tilskuerne må væbne sig med mere tålmodighed.

Sidst nyt fra Rungsted er, at kampen, der har start kl. 19.30, kan genoptages kl. 21.45.

Det skriver Metalligaen på sin egen hjemmeside.

Herning, der vandt den første kamp i den lange serier af DM-semifinaler, er kommer bedst fra start i det andet opgør og fører 1-0 på en scoring af Lasse S. Lassen efter godt fem minutter.

Da kampen blev genoptaget kl. 21.51 blev 2. periode indledt med to hurtige scoringer.

Nicolai H. Weichel øgede til 2-0 på et langskud, men bare 14 sekunder reducerede Jake Hansen til 1-2. Senere i perioden kom Herning  3-1 ved  finnen Toni Kallela.

Hjemmeholdet svarede igen i 3. periode med scoringer af Mattias Persson og Marcus Olsson,og sendte kampen ud i ekstra tid.

Efter en målløs 4. periode kunne Branden Gracel uassisteret sætte punktum på en af de længste ishockeykampe i Danmark nogensinde.

Det vil blive morgen, inden Herning er tilbage i det jyske, og allerede søndag mødes de to i en 3. DM-semifinale.

I Esbjerg leverede vestjyderne et fornemt come back, da det så sort ud.

Med udligning bare halvanden minut før tid skaffede Christian Wejse hjemmeholdet uafgjort, og i 4. periode var amerikaneren Adam Miller lige akkurat ikke off side, da han scorede til 5-4 efter godt tre minutter.

Dermed har Esbjerg udlignet til 1-1 i den anden DM-semifinale.

da

Aalborg Pirates vandt første kamp mod Esbjerg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Aalborgs ishockeyherrer tager første stik mod Esbjerg

Mario Simioni er færdig som træner i Frederikshavn White Hawks efter holdets skuffende afslutning på sæsonen. Foto: Niels Husted Ishockey Toptræner færdig i Danmark: Mareridt-afslutning koster jobbet

Ishockey Rungsted sender Rødovre ud af slutspil

1 af 2 Herning jubler over Tonu Kallelas mål til 3-1 (Foto: Lars Møller Ritzau Scanpix)
2 af 2 Det tog næsten to timer at få repareret døren, som ismaskinen fik ramt på, så opgøret blev udsat i næsten to timer (Foto: Lars Møller Ritzau Scanpix)
12 kommentarer
Vis kommentarer