Rungsted vinder første DM-finale

Rungsted Seier Capital vandt 3-0 i den første finale mod Aalborg Pirates på tre mål til allersidst

Rungsted var under pres, men tog alligevel sejren i den første DM-finale mod Aalborg. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Rungsted var under pres, men tog alligevel sejren i den første DM-finale mod Aalborg. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Finaleserien mellem Rungsted Seier Capital og Aalborg så længe ud til at få en usædvanlig målfattig start.

Dybt inde i tredje periode stod der stadig 0-0, men med tre mål inden for de sidste to minutter endte Rungsted med en sejr på 3-0.

Dermed tog nordsjællænderne altså det første stik i jagten på DM-guldet. Der spilles bedst af syv kampe i finalerne, så Rungsted mangler nu tre sejre.

De to hold mødes igen søndag.

Aalborg så ellers længe ud til at komme bedst fra land i finaleserien. Nordjyderne havde teten, men på trods af stort spilovertag kunne de bare ikke få pucken forbi Cristopher Nihlstorp i Rungsted-målet.

Rungsted kunne ånde lettet op, da anden periode var færdig, men hjemmeholdet kom da bedre ud til tredje periode.

Der skulle dog gå hele 58 minutters spil i alt, før der endelig blev prikket hul på målbylden, og det var altså Rungsted, der sørgede for det.

Nikolaj Rosenthal leverede det forløsende mål, og så havde Aalborg pludselig ryggen mod muren.

Alt blev smidt frem for nordjyderne, der efterlod eget mål tomt. Det straffede Rungsted hårdt, da Aalborg viste sig for uskarp.

Inden for de sidste 30 sekunder blev det både 2-0 og 3-0 ved henholdsvis André Pison Stærmose og Nichlas Hardt.

Aalborg havde inden fredagens finalekamp vundet fem ud af seks opgør mellem de to mandskaber i denne sæson.

Rungsted er det hold, der sidst blev kåret som dansk mester. Det var i 2018/19-sæsonen. Sidste sæson blev på grund af coronapandemien afsluttet før tid, uden der blev kåret en mester.