Seere tordner mod TV2: 'Fjern nu den lortekamp'

TV2 Sport får en særdeles hård medfart, efter de valgte at sende Caroline Wozniacki i stedet for ishockey

Wozniacki blev vist på Tv2 Sport fremfor ishockey-landsholdet. AP/Jan Korsgaard/DIU
Wozniacki blev vist på Tv2 Sport fremfor ishockey-landsholdet. AP/Jan Korsgaard/DIU

Den danske sportskanal, TV2 Sport, har fået en stor skare på nakken, da de droppede at sende VM-ishockey, hvor Danmark kl. 16.15 skulle møde is-giganterne fra USA.

Det er få ting, der kan sætte folks pis i kog som, når de ikke kan se det i fjernsynet, som de gerne ville. Og det kom i den grad til udtryk på kanalens Facebookside.

Her raser seerne over, at de blev tilbudt at se Caroline Wozniackis førsterundekamp fra Madrid og ikke de danske ishockey-drenge, der i stedet kunne findes på mediets betalingskanal på nettet, TV2 Play.

- Hvor er det direkte rystende, at I viser en ligegyldig tenniskamp i en ligegyldig tennisturnering, fremfor det danske landshold i ishockey! Prioriteringen er da direkte pinlig!, skriver Mads Godske Jensen.

-  I har en BANNER der hedder VM i ishockey 5-21 maj flot at vise TENNIS, også en første runde kamp!!!! Kunne man få penge tilbage for tv2sport... bliver snydt med slutspil og nu også VM. Kan godt nøjes med mit play.... SPILD AF PENGE!!! at betale for Tv2sport!!!, lyder det fra Peter Folsø Vester, der omtaler dette Facebook-banner.

 - Fjern nu den lorte kamp og vis ishockey i stedet, skriver Jacob Pedersen.

- Skandale at i sender Caroline i en ligegyldig opvarmnings tunering, og ikke viser Danmark når vi spiller vm i ishockey, skriver Mathias Heinrichs, som blot er en af flere hundreder, der har reageret.

Caroline Wozniackis kamp begyndte kl. 14.20, og havde tennisstjernen gjort kort proces, så havde det været muligt for stationen at skifte til ishockey, inden USA-kampen skulle starte.

Ishockey-fans kunne dog læse, at deres foretrukne kamp ville blive sendt umiddelbart efter Wozniackis opgør. Det blev så en gang i 3. periode., for tenniskampen varede hele tre timer og 28 minutter.

TV2-chef: Vi havde faktisk valgt ishockey først

Ekstra Bladet har talt med TV2 Sports sportschef, Frederik Lauesen, om problematikken.

Hvorfor var der Wozniacki på TV2 Sport og ikke ishockey?

- Det har vi, fordi vi grundlæggende har en tommelfingerregel, om at det, der starter først, afslutter vi også. Tennis er meget vanskeligt, og vi troede faktisk, at hun startede senere, og derfor havde vi valgt at have ishockey på kanalen, og derefter ville vi vise Wozniackis kamp.  Nu startede det tidligere, og vi satte det på. Og så endte det jo med at blive maraton-kamp, siger Frederik Lauesen til Ekstra Bladet.

- Vi har nogle udfordringer, for vi har kun en sportskanal i den nuværende distributionsaftale, og derfor henviser vi til TV2 Play, men vi vil gerne kommunikere det ordentligt ud, så folk kan nå at oprette sig og så videre. Men som sagt: Tennis er vanskeligt. Skal jeg dog være helt kynisk, så tror jeg, at Wozniacki har flere seere end ishockey, siger han og understreger, at de ofte har sendt tennisstjernen på TV2 Play.

Kan du forstå skuffelsen?

- Jeg kan sagtens forstå det, og det gode ved sportsfans er jo også, at de er dedikerede, så dem, der elsker ishockey, de bliver rasende, når vi sender tennis, og dem, der elsker tennis, ville blive rasende, hvis vi sendte ishockey eller cykelløb. Det er jo egentlig luksusproblemer med alle de gode ting, vi kan sende.

I har ishockey-reklame som banner på Facebook - skal det skiftes?

- Nej. VM-turneringen er i gang, og det skal da hypes. Vi har rettighederne i mange år, men der skal jo tages et valg. Wozniacki gik i gang væsentlig tidligere end forventet, og det havde været dårlig stil at hoppe fra, når nu vi var i gang.

- Det er en vigtig pointe for mig at pointere, at sportsrettigheder er dyre. Vi er kommercielle, og man kan ikke slippe udenom at betale regningen, siger han afslutningsvis og opfordrer folk til at skaffe et abonnement til TV2 Play, så man er sikker på at kunne se de ting, som man ønsker.

Clayton Keller gjorde flere gange ondt på den danske defensiv og endte da også med at score hattrick. Foto: AP/Monika Skolimowska Ishockey Danmark blev udstillet: USA kørte VM-drengene midtover

Foto: AP Tennis Caroline i kæmpe-drama: Videre efter monster-kamp