Sexskandale i NHL: Nu træder offeret frem

- Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, mand eller kvinde. Og jeg har begravet det i ti år, 11 år. Det har spist mig indefra og ud, siger nu 31-årige Kyle Beach

Tidligere på ugen rystede den nordamerikanske ishockey-verden, da en rapport afslørede seksuelt misbrug i 2010 hos Chicago Blackhawks' vindere af Stanley Cup, som dengang blev holdt hemmeligt af trænere og ledelse.

NHL-klubbens daværende videocoach Brad Aldrich forgreb sig seksuelt på en daværende 20-årig spiller, men fik lov til at fortsætte sit arbejde på trods af, at både cheftræner og sportsdirektør var bekendt med anklagerne uden at kontakte NHL eller politi.

Aldrich krænkede også en 22-årig praktikant og erklærede sig i 2013 skyldig i seksuel kontakt med en mindreårig, mens han arbejdede frivilligt på en highschool.

Til start gik offeret under navnet 'John Doe', som man kalder anonyme mænd i amerikansk politisprog.

Natten til torsdag dansk tid stod han frem i et 25 minutter langt interview med TSN's SportsCentre.

Spilleren er den nu 31-årige Kyle Beach, som Blackhawks i 2008 valgte i første runde af draften. I 2010 var han på tale som reserve til slutspillet, da overgrebet angiveligt fandt sted.

- Jeg var 20 år gammel og kunne aldrig forestille mig at blive sat i den situation af nogen, som egentlig var der for at hjælpe mig med at blive en bedre ishockey-spiller, siger han i interviewet.

- Jeg ønskede at stå frem og sætte mit navn på det her. For at være helt ærlig var det allerede kendt. Detaljerne i rapporten var ret præcise, og folk har regnet den ud. Udover det har jeg været et offer, jeg er et offer. Og jeg ved, at jeg ikke er alene.

- Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, mand eller kvinde. Og jeg har begravet det i ti år, 11 år. Det har spist mig indefra og ud. Og jeg ønsker, at alle i sportsverdenen ved, at du ikke er alene, hvis sådanne ting sker, og du er nødt til at bruge din stemme, siger Beach.

Han giver ikke meget for påstande om, at Blackhawkes-holdet intet vidste.

- Rygtet spredte sig hurtigt. Jeg tror på, at alle i omklædningsrummet vidste det. På grund af kommentarerne i omklædningsrummet, på isen, hele vejen rundt i arenaen med alle typer mennesker med forskellig baggrund foran spillere, ansatte og medier.

Ifølge NHL.com er påstanden om, at alle spillere kendte til anklagerne bakket op af de tidligere Blackhawks-spillere Nick Boynton og Brent Sopel.

Kyle Beach nåede aldrig at blive forfremmet til NHL, men er stadig professionel ishockeyspiller. Først i de næstbedste nordamerikanske rækker og siden i Sverige, Østrig og Ungarn.

Han spiller nu i den tredjebedste tyske række.

Som følge af undersøgelsen udstedte NHL-organisationen en bøde på to millioner dollar til Chicago Blackhawks for utilstrækkelig håndtering af situationen, og ejeren satte sportsdirektøren Stan Bowman fra sin bestalling.

Den daværende træner Joel Quenneville er nu hos Florida Panthers. Han er indkaldt til møde hos NHL torsdag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær