Skulle styre legendarisk OL-hold - nu er han død

Den amerikanske ishockeychef Jim Johannson er fundet død i sit hjem

Jim Johannson blev kun 53 år. Arkivfoto: AP Photo/Paul Sancya
Jim Johannson blev kun 53 år. Arkivfoto: AP Photo/Paul Sancya

Der er kun godt to uger til Vinter-OL skydes i gang i Pyeongchang, men et af legenes mest prominente deltager-hold har fået en meget trist optakt.

Jim Johannson, general manager for USA's legendariske ishockeyhold, er blevet fundet død i sit hjem i Colorado Springs.

Det oplyser det amerikanske ishockeyforbund i en pressemeddelelse.

- Vi er mere end chokerede og dybt triste. Selv om Jim var en højt meriteret ishockeyleder, så var han den absolut bedste, mest ydmyge, venlige og tankevækkende person, man kan forestille sig. Hans betydning for vores sport, og mere vigtigt for personerne og spillerne i vores sport, har været umålelig.

- Vores dybeste medfølelse og kondolence går til hans familie, især hans elskede kone, Abby, og deres unge datter, Ellie, siger den administrerende direktør for den amerikanske ishockeyforbund, Pat Kelleher.

Nyheden kommer naturligvis som et chok for de amerikanske spillere, og Brynäs Ryan Gunderson er påvirket over tabet af hockeychefen.

- Det er en frygtelig nyhed. Det er svært at bearbejde lige nu. Jeg havde sms-kontakt med ham så sent som fredag, så selvfølgelig kommer det som et kæmpe chok, siger Ryan Gunderson til svenske Aftonbladet og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet.

Brynås amerikanske spiller Ryan Gunderson er chokeret over det pludselige dødsfald. Foto: All Over Press
Brynås amerikanske spiller Ryan Gunderson er chokeret over det pludselige dødsfald. Foto: All Over Press
 

- Jeg mødte ham for første gang i november under Deutschland Cup. Da jeg talte med ham, forstod jeg, hvor meget han elskede sporten og brød sig om spillerne. Jeg vil aldrig glemme telefonopkaldet, da han meddelte, at jeg var blevet udtaget til OL-holdet. Jeg kunne høre, hvor spændt han var gennem telefonen, og han var så glad for at ringe og overbringe beskeden til alle gutterne. Det er et stort tab for hockeysporten, og jeg lider med hans familie, siger Ryan Gunderson.

Jim Johannson var manden bag USA's nationale udviklingsprogram for ishockeysporten, og han har været General Manager siden 1998.

Dødsårsagen er endnu ikke fastslået. Jim Johansson blev 53 år.

Dansk stjerne i mål-jubilæum mod lokalrivalerne

Pokalvinderen i ishockey er fundet

Mens du sov: Dansker-mål i verdens største liga

Det gik helt galt da ishockey-profil glemte skridtbeskytteren