Sportsklub går konkurs: Udstyr væk og lokaler ribbet

Copenhagen Lions, der spiller i landets næstbedste ishockey-række, er gået konkurs. Kurator har meldt tyveri til politiet

Copenhagen Lions nu tidligere hjemmebane Ørestad Skøjtehal, der ligger lige op ad Royal Arena. Foto: Scanpix
Copenhagen Lions nu tidligere hjemmebane Ørestad Skøjtehal, der ligger lige op ad Royal Arena. Foto: Scanpix

Ishockey-klubben Copenhagen Lions, der spiller i landets næstbedste række, er gået konkurs. Det oplyser kurator Morten Bjerregaard fra Bjerregaard Advokatfirma til Ekstra Bladet.

Selve konkursbegæringen skete i går, men inden da har tyve ifølge kurator angiveligt været på spil og stjålet vigtige aktiver.

I hvert fald var hele førsteholdets udstyr væk, og en del af lokalerne fremstod 'ribbede', da kurator var på såkaldt besigtigelse umiddelbart efter konkursen.

- Vi har talt med flere medlemmer om, at førsteholdets lokale var helt fyldt op med udstyr til kampen mod Rødovre i fredags. Der er tale om udstyr for adskillige 100.000 kroner, så vi håber selvfølgelig, at der er tale om en misforståelse, siger Morten Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Københavns Politi er samtidig orienteret om situationen. Det er kurators håb, at han med hjælp fra klubbens medlemmer og andre omkring klubben kan bringe de aktiver tilbage, som formodes at være fjernet i dagene op til konkursen.

Københavns Kommune har som følge af konkursen oplyst bestyrelsen i Copenhagen Lions om, at foreningen ikke længere har adgang til offentlige faciliteter, heriblandt hjemmebanen Ørestadens Skøjtehal.

Anmeldt til politi og SKAT
Konkursen kommer efter nogle problematiske måneder for ishockeyklubben, der blev stiftet i 2014. Mistanke om rod i ansættelseskontrakterne samt mangelfulde regnskaber og skatteforhold fik i efteråret Københavns Kommune til at anmelde Copenhagen Lions til både politiet og SKAT.

Samtidig besluttede kommunen at opsige driftsaftalen med Copenhagen Lions, som ellers stod for at drive Københavns dyre prestigeprojekt Ørestad Skøjtehal.

Ekstra Bladet har været i kontakt med bestyrelsesformand Niels Prætorius, som oplyser, at han og de andre medlemmer, først trådte til 20. december sidste år, hvor hele den samlede bestyrelse gik af.

- Hvis ikke nogen meldte sig, ville klubben lukke ned, så vi gjorde det udelukkende af den grund. Vi aftalte, at vi ville kigge på mulighederne, og så indkalde til en generalforsamling. Vi har ikke gjort andet end at bremse udgifter, siger han.

DM-sølvvindere truet af konkurs

Skulle styre legendarisk OL-hold - nu er han død