Stjernen er VM-klar: Derfor tager jeg hjem til Danmark

Frederik Andersen skulle bruge et par dage på at sunde sig ovenpå slutspils-elimineringen i NHL, men nu betragter han faktisk VM på hjemmebane som en slags terapi efter skuffelsen

De danske VM-chancer blev lørdag aften markant forbedret.

Her kom den officielle besked om, at Toronto Maple Leafs stjerne-målmand, Frederik Andersen, kommer hjem for at spille VM. En kort udmelding fra Danmarks Ishockey Union - men ingen ord fra stjernen selv.

Før nu.

Ekstra Bladet var lørdag i kontakt med Frederik Andersen, der natten til torsdag måtte forlade NHL's slutspil, efter at Toronto havde tabt den 7. kamp mod Boston Bruins.

Et nederlag, der sved på den danske keeper, der da derfor heller ikke med det samme ville melde sig VM-klar.

Selv nu tre dage efter sidder nederlaget i ham.

- Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg ville gerne have spillet videre, og specielt her i Toronto er det svært at gå nogen steder, uden at der er ishockey overalt.

- Nu har vi så haft et par dage til at slutte af og ønske hinanden god sommer - og så kan jeg heldigvis se frem mod at spille VM, siger Frederik Andersen, der ikke lægger skjul på, at det er en afgørende faktor, at VM spilles i hans fødeby, Herning.

- Det vejer meget tungt i forhold til at komme hjem.

- Det er en god mulighed for mig til at blive 'tvunget' til at tænke på noget andet. Så det er godt, at jeg får lov til at spille det VM, siger Frederik Andersen om sin 'VM-terapi'.

Frederik Andersen har i denne sæson været den målmand i NHL, der har reddet klart flest skud på mål. Foto: Chris Young
Frederik Andersen har i denne sæson været den målmand i NHL, der har reddet klart flest skud på mål. Foto: Chris Young
 

Han optrådte sidste gang på det danske landshold til den kiksede OL-kvalifikation i Minsk i 2016, og hans seneste VM er tilbage i 2012 i Stockholm. Alligevel mener han ikke, at der bliver problemer med at spille sig ind på holdet.

- Jeg har ikke fået så meget at vide om det sportslige, men jeg kender stort set alle i truppen, så det er ikke noget problem at glide ind på holdet, lyder det.

Forsikringen for den danske målmand er endnu ikke på plads, men det regner Frederik Andersen med er en formsag, der kommer i orden en af de nærmeste dage.

Derfor sætter han sig på et fly søndag aften dansk tid og ankommer på dansk grund i løbet af mandagen. Men det danske ishockey-publikum skal nok alligevel ikke forvente at se ham i aktion i Herning tirsdag aften, hvor USA venter i den sidste testkamp.

- Jeg ved ikke helt, hvad planen er. Men jeg har fået rigeligt med kampe herovre, så det er bestemt ikke kampform, jeg mangler, påpeger han.

Danmark spiller sin første VM-kamp fredag 4. maj kl. 20.15, hvor modstanderen er Tyskland.

De danske VM-kampe

4. maj kl. 20.15: Danmark-Tyskland

5. maj kl. 20.15: Danmark-USA

7. maj kl. 20.15: Danmark-Canada

9. maj kl. 20.15: Danmark-Finland

11. maj kl. 16.15: Danmark-Norge

12. maj kl. 16.15: Danmark-Sydkorea

14. maj kl. 20.15: Danmark-Letland

Alle kampe spilles i Jyske Bank Boxen i Herning

Officielt: NHL-profil styrker dansk VM-trup

Danske stjerner fik klø - godt for VM-chancer

Frans Nielsen landede og gav Danmark sejr: En perfekt kamp for mig

Nikolaj Ehlers er blevet superstjerne i Canada på rekordtid