Stopper karrieren som 21-årig - skal skifte køn

Målvogteren Denise Reuterström stopper sin ishockeykarriere og skal gennemgå en kønsskifteoperation. Fra nu af bliver navnet Leon taget i brug

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

– Det er svært at sætte ord på.

For nylig bekendtgjorde Leksands keeper, at det var slut med at hedde Denise - i stedet skulle det være Leon. Med efternavnet Reuterström skal Leon nu i gang med en ny tilværelse, for der er en kønsskifteoperation lige om hjørnet.

Den 21-årige ishockeyspiller har aldrig identificeret sig med en kvinde, og derfor er beslutningen blevet truffet.

Mange store svenske medier, blandt andet Expressen, samlede historien op, og det var med stor ængstelse, at Reuterström gik ud med nyheden. Det var dog ingen grund til.

- Jeg spekulerede på, hvor mange hadefulde beskeder, jeg ville få, men jeg tog meget fejl. På min egen konto er der intet. Jeg har fået meget fin respons, kun kærlighed på de sociale medier.

Fordommene om, hvordan folk især i det sportslige miljø ville reagere, blev altså gjort til skamme.

- Der findes helt klart en machokultur i ishockeyverdenen, men jeg har kun fået støtte fra Leksand og andre klubber, siger den nu tidligere keeper.

Kæresten er uvurderlig
Det sværeste var dog at fortælle kæresten om beslutningen.

De to havde lige mødt hinanden, da Reuterströms undersøgelser var begyndt, og da nyheden om kønsskiftet skulle overbringes blev nervøsiteten skruet helt i vejret.

- Hun sagde: 'Det forandrer ingenting'. Hun har taget det utrolig godt, og jeg kan ikke sætte ord på, hvad hun betyder for mig. Uvurderlig.

Navnforandringen fra Denice til Leon er ikke gået igennem endnu, og nu venter der en hormonbehandling, som er en del af kønsskiftet. En proces, der kræver så meget, at karrieren er blevet stoppet.

På Reuterströms egen blog kan folk følge udviklingen.

- Folk siger, at jeg har hjulpet dem, og det fortsætter med at strømme ind med beskeder disse dage. jeg tænkte, at hvis jeg skal forsøge at gøre en forskel, så skal det være nu.

Dette billede vakte begejstring blandt danske tennisfans. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Sport og Spil Tennis-baben Malou: Her er historien om bryst-billedet

Arkivfoto: Ebbe Andersen Sport og Spil For 40 år siden overfaldt Ivan en bolddreng og fik hele stadion på nakken

25 kommentarer
Vis kommentarer