Stor dansk succes: To stjerner på tavlen

Lars Eller kom på tavlen for Washington Capitals, mens Nikolaj Ehlers scorede for Winnipeg Jets

Lars Eller jubler med holdet efter sin scoring for Washington Capitals. Foto: Eric Hartline/Ritzau Scanpix
Lars Eller jubler med holdet efter sin scoring for Washington Capitals. Foto: Eric Hartline/Ritzau Scanpix

Mens de fleste danskere lå og sov, drønede Lars Eller og Nikolaj Ehlers rundt på de nordamerikanske ishockeybaner og gjorde livet surt for modstanderne.

De to danskere kom natten til fredag dansk tid på tavlen for henholdsvis Washington Capitals og Winnipeg Jets i NHL. Begge hold snuppede sejrene.

Ude mod Philadelphia Flyers var Washington på besøg, og det forsvarende mesterhold fra USA's hovedstad kom allerede foran efter tre minutter.

Nikolaj Ehlers fejrer scoringen med holdkammeraterne. Foto: Terrence Lee/Ritzau Scanpix
Nikolaj Ehlers fejrer scoringen med holdkammeraterne. Foto: Terrence Lee/Ritzau Scanpix
 

Ti minutter inde i kampen scorede 29-årige Lars Eller så, da han lidt heldigt fik bugseret pucken rundt om keeperen og skød den i mål. Det var Ellers 11. scoring i sæsonen.

Washington endte med en sejr på 5-2, og det placerer holdet på tredjepladsen i Eastern Conference. Mestrene har 91 point efter 71 kampe.

Mens Eller var med til at opbygge en tidlig føring, slog Ehlers sidste søm i kisten i Winnipegs sejr på 4-3 over Boston Bruins.

Ehlers var hurtig på aftrækkeren, da pucken landede for hans fødder med seks minutter tilbage af tredje periode. Den 23-årige nordjyde har nu scoret 18 mål i sæsonen.

Boston fik siden reduceret, men det var ikke nok til tage point fra det canadiske mandskab.

Sejren var tiltrængt for Winnipeg Jets, som havde tabt to kampe på stribe. Holdet ligger nummer tre i Western Conference med 86 point.

Et andet sted i Canada var Mikkel Bødker med til at sikre Ottawa Senators en sejr på 2-0 hjemme mod St. Louis Blues.

Bødker blev noteret for en assist i anden periode, da Ottawa bragte sig foran 1-0 på vej mod sejren. En sjælden gevinst for canadierne, som ligger på sidstepladsen i øst med 54 point.

Spillerne røg i totterne på hinanden i kvartfinalen mellem Esbjerg og Frederikshavn. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ishockey Lang karantæne efter voldsom kvartfinale
Foto: Ritzau Scanpix Ishockey Scorer i danskerduel - trækker fra i toppen
Frederik Andersen har travlt med at redde pucke i Toronto Maple Leafs - men han er blevet bedre ved hjælp af at have fulgt elitesoldater. Foto: Sergei Belski/USA Today/Ritzau Scanpix Ishockey Dansk stjerne træner med Navy Seals

0 kommentarer
Vis kommentarer