Stortalent scorer kassen: Bliver bedst betalte dansker nogensinde

Nikolaj Ehlers bliver den bedst lønnede danske NHL-spiller, efter at han har forlænget med Winnipeg Jets, der fra næste sæson og syv år frem betaler ham en årsløn på 38 millioner kroner

Det er scoringer som denne (til 2-1), der har fået Winnipeg til at hoste op med en formue for Nikolaj Ehlers.

Nikolaj Ehlers har de seneste år vist, at han er den danske ishockeyspiller med absolut størst potentiale.

Derfor har det heller aldrig været et tema, om han vil skrive en stor kontrakt, når han efter denne sæson har kontraktudløb på sin rookie-kontrakt. spørgsmålet har mere været, hvor stor kontrakten bliver.

Det ved vi nu, for han har netop sat sit navnetræk på en forlængelse på syv sæsoner med Winnipeg Jets til en værdi af 42 millioner dollar - 266 millioner danske kroner.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Med den meget solide kontrakt bliver Ehlers den bedst betalte dansker i NHL foran Frans Nielsen, der i Detroit Red Wings får 31,5 millioner dollar (200 millioner kroner) over seks år.

Den lynhurtige wing har i sine blot to sæsoner i den canadiske klub vist sit værd.

I 154 kamp har han produceret solide 102 point i Winnipeg, der har vist, at de med gode draft picks er ved at skabe et rigtig godt hold til fremtiden.

Foruden 21-årige Ehlers er også 24-årige Mark Scheifele og den blot 19-årige finne Patrik Laine blandt dem, der om kort tid skal spille klubben til tops.

Scheifele tog i sidste sæson hul på en kontrakt, der minder om Ehlers' (otte sæsoner til 310 millioner kroner), mens Laine stadig har to sæsoner tilbage af sin rookie-kontrakt.

Siden Winnipeg Jets i 2011 vendte tilbage til NHL, har klubben blot i en enkelt sæson kvalificeret sig til playoff. Det var i sæsonen 2014/15, hvor Anaheim Ducks sendte dem ud efter fire kampe og lige så mange nederlag.

Se også: Dansk stjerne skal forgyldes - se hans vilde lønstigning

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen