'Suveræne' Putin: Femdobbelt målscorer i legendernes opgør

De russiske medier hylder nok engang præsidenten for sine fem scoringer i en opvisningskamp, som han ikke overraskende vandt

Se præsidenten 'ydmyge' konkurrenterne på isen her, og læg i øvrigt mærke til hvordan han stort set ikke blive tacklet af sine modspillere. Video: Ruptly.

Selvom han er 66 år, så er Vladimir Putin ikke bleg for at fremstille sig selv som en ferm ishockeyudøver.

Og hjælp til det får han flere steder fra.

Blandt andet fra sine holdkammerater - men også fra de russiske medier.

Lørdag deltog han i en ishockey-opvisningskamp med andre russiske politikere og tidligere NHL-stjerner på Den Røde Plads i Moskva, beretter det statsejede russiske medie Russia Today.

Og her kom han på tavlen fem gange i sit holds sejr på 12-7. Måske knap så overraskende.

Det er i hvert fald langt fra første gang, at Vladimir Putin fremstilles i særdeles fordelagtige situationer.

Russiske medier har ved tidligere lejligheder blandt andet kunnet berette hvordan han reddede et tv-hold fra en løs tiger, fandt antikke vaser under et dyk i Det Sorte Hav og vandt en titel som den næstmest sexede politiker i Rusland.

Derudover findes der også talrige billeder af præsidenten, hvor han f.eks. i bar mave jager dyr i naturen på sin hest.

Erik Kulavig, lektor ved Russiske studier og Institut for Historie ved Syddansk Universitet, har da også tidligere på året over for Jyllands-Posten vurderet, at intet er tilfældigt, når Putin stiller sig foran et kamera.

Målet er således at blive fremstillet som en stærk macholeder.

  Peter Møller mener, at Russia Today ikke viser det sande Rusland. Foto: DR Danske kendte - 17. maj. 2018 - kl. 21:03 'Det er styret af Putin': DR-vært kommenterer Schmeichels Rusland-show

Her deltager Putin i en opvisningskamp i Sochi i 2017. Kampen 17-6 i Putins favør og præsidenten kom på tavlen 7 gange den dag. Video: AP

Putin er også kendt som en ivrig ishockey-fan, der blandt andet står bag den russiske Night Hockey League, der, ligesom den bedste amerikanske liga, forkortes NHL.

Den russiske NHL-liga blev grundlagt i 2011 for at gøre hockey mere populært blandt russere, og tiltrække især ældre mennesker til kampe i hverdagene efter fyraften.

Præsident Putin er ikke kun vild med ishockey. Også judo:

I dag fejrer han sin 56-års fødselsdag med at udsende en judovideo, der viser ham smide rundt med sine modstandere. (Foto: AP) Samfund - 8. okt. 2008 - kl. 12:02 Putin viser kræfter i judovideo

 

48 kommentarer
Vis kommentarer