Sværvægter sprang akkorden

Oliver Lauridsen kom på overarbejde, da Danmark fik ramt på eks-verdensmestre

Oliver Lauridsen er her røget i infight med holdkammeraten i det finske, Marko Anttila. Julian Jakobsen følger på afstand 'opgøret' mellem to Jokerit-spillere (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Oliver Lauridsen er her røget i infight med holdkammeraten i det finske, Marko Anttila. Julian Jakobsen følger på afstand 'opgøret' mellem to Jokerit-spillere (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Fuld fart frem over isen.

Sådan lyder opskriften fra den stærke back Oliver Lauridsen, som sammen med backkollega og holdkammerat Jesper Jensen Aabo og Frans Nielsen sprang akkorden, da Danmark sensationelt fik ramt de finske eks-verdensmestre.

Der blev taget og givet af et stort hjerte i en intense kamp, hvor Frederik Andersens mål kom under et voldsomt bombardement med 35 finske afslutninger.

Det betød selvsagt stor aktivitet foran det danske mål, og Oliver Lauridsen måtte igen og igen træde i karakter, da den næsten to meter høje danske sværvægter med over 100 kg krop om nogen ikke kun kunne holde de aggressive finner på afstand.

Han kunne også rydde op og sende pucken ud af egen zone.

Sejren var ikke kun en vigtig sejr i VM-regnskabet.  Den var også vigtig for Oliver Lauridsen og de tre andre danskere i den finske KHL-klub Jokerit, som de snart kan vende tilbage i Helsinki til med håneretten.

Efter sejren var der flere spillere, deriblandt Oliver Lauridsen, som næsten ikke havde kræfter tilbage til jubel og sejrssang.

Det var i hvert fald ikke det største sejrsbrøl, der lød fra det danske omklædningsrum, der er placeret klods op ad pressecentret.

Til gengæld kunne den store back løfte en pegefinger og advare om de næste kampe mod Norge, Sydkorea og Letland, som skal vindes for at komme i Royal Arena i næste uge.

- Vi viste mod Finland, at vi kunne spille med i et højt tempo, og vi må for alt i verden ikke gå ned i tempo i de kommende kampe, fordi vi skal møde hold af en anden kaliber, siger Oliver Lauridsen.

Det er hans recept på en succes, som gerne skulle munde ud i en plads i næste uges kvartfinale, hvor modstanderen med stor sandsynlighed vil være enten de forsvarende verdensmestre Sverige eller de olympiske mestre fra Rusland.

- Finland er en verdensklassenation, som vi slog på regulær vis, siger Oliver Lauridsen.

- Vi førte kampen igennem, og det tæller ikke, at finnerne skød dobbelt så meget som os.

- Alle 22 leverede i dag en fantastisk holdpræstation, mener Oliver Lauridsen, hvis istid på 21 minutter og 29 sekunder kun blev overgået af Jesper Jensen Aabo og Frans Nielsen med henholdsvis 28 minutter og 20 sekunder og 21 minutter og 59 sekunder.

Da de to sidstnævnte spiller fast med i power play, vil de få mere istid end de fleste.

5 kommentarer
Vis kommentarer