Talentfuld VM-trup giver landstræneren tro på fremtiden

Landstræner Jan Karlsson mener, at hans VM-trup rummer den rigtige balance mellem rutine og ungdom

Den bare 18-årige Mathias From, som spiller i svenske Rögle, er blevet udtaget til A-VM. (Foto: All Over Press)
Den bare 18-årige Mathias From, som spiller i svenske Rögle, er blevet udtaget til A-VM. (Foto: All Over Press)

Landstræner Jan Karlsson sørgede for en mindre overraskelse, da han tidligere på ugen udtog uprøvede kræfter som Mikkel Aagaard og Mathias From til ishockey-VM, der begynder i Rusland fredag eftermiddag.

Mens en mere landsholdserfaren målskytte som Thomas Spelling må se VM på tv-skærmen, får de to unge talenter chancen på en slags læreplads i det hårde selskab.

De får ikke nødvendigvis så meget istid, men ligesom tredjemålmand George Sørensen er de med for at suge til sig, fordi landstræneren er overbevist om, at de bliver vigtige brikker på fremtidens landshold.

- Både Mikkel Aagaard og Mathias From har gjort vældig god reklame for sig selv i træningslejren.

- Det har ikke været en nem beslutning, fordi det altid er svært at sortere spillere fra, men de unge folk har et virkelig stort potentiale. Nogle gange skal man også se lidt længere frem, siger Jan Karlsson.

Se også: Chokstart dukker ishockey-drenge i sidste VM-test

20-årige Mikkel Aagaard profiterer af, at landsholdet op til VM har modtaget afbud til centerpladserne fra såvel Peter Regin som Julian Jakobsen og Anders Poulsen.

Den to år yngre Mathias From har i denne sæson fået 16 kampe for Rögle i den bedste svenske række og er en målfarlig individualist.

- Vi har de ingredienser i truppen, som man bør have. Vi har unge spillere med en stor fremtid, men vi har også den nødvendige rutine og snuhed hos nogle af de andre spillere, siger Jan Karlsson.

Han er spændt på, hvordan hans mandskab præsenterer sig i premieren mod Norge lørdag eftermiddag, hvor han efter alt at dømme starter med en ren NHL-kæde med Lars Eller som center mellem Jannik Hansen og Nikolaj Ehlers.

- Det er et meget interessant hold. Sidste år havde vi ingen NHL-spillere med, og alle mand leverede en stor indsats. Men når man arbejder i NHL, må man forventes at have nogle kvaliteter. Vi har forsøgt at finde den rette balance, siger Jan Karlsson.

Se også: Klubben sagde nej: Dansk NHL-stjerne misser VM

Se også: Talentfuld VM-trup giver landstræneren tro på fremtiden

0 kommentarer
Vis kommentarer