Tilskuerne evakueret: Lang karantæne når ansvarlige bliver fundet

Ishockey-klubben Herlev Eagles truer med at give fans karantæne, hvis de fyrer kanonslag af under kampene

Der var glæde hos Herlev Eagles, da de spillede sig i kvartfinalen. I fredags var der også negative ting at tage med (Foto: Tariq Mikkel Khan/Scanpix 2018)
Der var glæde hos Herlev Eagles, da de spillede sig i kvartfinalen. I fredags var der også negative ting at tage med (Foto: Tariq Mikkel Khan/Scanpix 2018)
Følg Ishockey

Røg fra fyrværkeri prægede fredag ishockeykampen mellem Herning Blue Fox og Herlev Eagles.

Der var tale om den første kvartfinalekamp mellem de to klubber, som Herlev-mandskabet overraskende vandt med 2-1 på udebane.

Det var angiveligt en fan fra Herlev Eagles, der havde antændt fyrværkeriet, som betød, at tilskuerne blev evakueret, og at kampen blev udsat 35 minutter.

Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi roser de Herlev-fans, der henvendte sig og fortalte, at det var noget almindeligt fyrværkeri, der var fyret af.

Det betød, at politiet hurtigt kunne fastslå, at der ikke var tale om giftig røg og dermed give folk lov til at komme ind i hallen igen, så kampen kunne genoptages.

Hos Herlev Eagles tager man afstand fra alle former for pyroteknik.

- Opbakningen fra vores supportere er uvurderlig, og vi håber, at I vil støtte holdet i de kommende ude- og hjemmekampe.

- Pyroteknik/kanonslag og andet fyrværkeri hører dog ikke hjemme i en skøjtehal, og vi tager på det kraftigste afstand fra, at det bliver antændt før, under og efter vores kampe.

- Vi i Herlev Eagles ønsker ikke at være berygtet som holdet, hvis fans ikke kan opføre sig ordentligt, skriver Herlev Eagles på sin hjemmeside.

Herlev-fansene efter pladsen i kvartfinalen kom på plads. Foto: Tariq Mikkel Khan Ritzau Scanpix
Herlev-fansene efter pladsen i kvartfinalen kom på plads. Foto: Tariq Mikkel Khan Ritzau Scanpix
 

Klubben truer med karantæne, hvis reglerne ikke overholdes i de kommende kampe.

- Derfor vil der blive uddelt karantæne til alle Herlevs kampe på ude- og hjemmebane i et år, når de ansvarlige bliver fundet.

- Ved gentagelse risikerer vi at skulle spille for tomme tribuner og modtage andre økonomiske sanktioner. Dette vil naturligvis skade klubben og vores chancer for avancement i årets turnering.

- Skulle der alligevel blive antændt fyrværkeri af nogen art i de kommende udekampe i Herning, vil alle Herlevs supportere blive sendt ud af hallen resten af kampen, skriver klubben.

Søndag aften tager Herlev imod Herning i klubbernes andet møde i kvartfinaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Ishockey-kamp afbrudt: Politi advarede om giftig røg efter røgbombe

Tabte efter røgbombe: Sensationelt nederlag i kvartfinale

Dansk mirakel på isen: 'Han er utrolig!'

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+